Herkese selamlar. Bugün son bir yılda en çok kazandıran yatırım fonunu incelemek istedim. Fonun getirilerine, içindeki hisselere vs. bir bakalım.
TAU - İŞ PORTFÖY BIST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 0,549736
- Günlük Getiri (%): %1,1316
- Pay (Adet): 6.567.696.799
- Fon Toplam Değer (TL): 3.610.500.975,42
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 1 / 118
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 67.137
- Pazar Payı: %2,16
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %10,769553
- Son 3 Ay Getirisi: %48,049919
- Son 6 Ay Getirisi: %71,088364
- Son 1 Yıl Getirisi: %206,743222
- Son 3 Yıl Getirisi: %1.119,7111
- Son 5 Yıl Getirisi: %1.153,8741
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Vadeli işlemler nakit teminatları
- Takasbank para piyasası
İçindeki varlıklar:
Portföy dağılım raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Haziran ayının portföyü bu.
İçerisinde Akbank T.A.Ş. (AKBNK), Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR), Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK), Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (GARAN) gibi hisseler var.
TAU Fon Yorumu:
Fon son bir yılda en çok kazandıran yatırım fonu. Serbest fonlar hariç tabi. Önüne geçen tek bir serbest fon var. Onu da milyonerler alabildiği için bizi ilgilendirmiyor. Çünkü biz küçük yatırımcıyız.
Ekonomi düze çıkar mı bilmem ama eğer borsaya para girecekse ilk önce holdinglere ve bankalara girer sözü doğruymuş herhalde. Bu fon %10 civarı kazandırmış mesela ancak Koç Holding fonu zararda bu ay.
Fonun kazançları gayet güzel. Ancak her zaman dediğim gibi. Mal ucuzken alınır. Trene son binenlerden olmamanız için bu inceleme yazısını yazıyorum. Belki daha fazla kazandırabilir ancak ne kadar kazandıracağını bilmiyoruz. He bana göre ucuz diyorsanız orayı ayrı. Orasını bilemem ancak ucuz holding fonu varken banka fonu almam mesela ben.
Son bir yılda listenin üst sıralarında hep bankacılık fonları var. Eğer bankacılığın gelecekte de çok kazandıracağına inanıyorsanız ve sizin için bu fon hala ucuz kalmışsa biriktirmeye başlayabilirsiniz. Ancak ben olsam bunu biriktireceğime altın biriktiririm şuan. Çünkü altın ucuz bana göre.
Benim bakış açım bu şekilde. Eğer sizin de yorumunuz veya bildiğiniz bir şey varsa tartışmalara katılabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere..
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.