Selam arkadaşlar. Bugün yapay zekanın öncü fonu olan yarı iletken çip fonuna göz atacağız. Bu fonun içerisinde yerli teknoloji hisseleri ve yabancı teknoloji hisseleri var.
Özetle yapay zekaya nasıl yatırım yaparım diye merak ediyorsanız bu fona bakabilirsiniz. Döviz bazlı bir fon olduğu için ucuz kalmış olabilir. Ben bu fonu yazdım diye düşünüyordum ancak yazmamışım. Bu arada söylediklerim KATİYYEN TAVSİYE DEĞİL. Bakın bilgilenin. Tartışalım araştıralım diye yazıyorum.
IJC - İŞ PORTFÖY YARI İLETKEN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 6,701755
- Günlük Getiri (%): %0,9312
- Pay (Adet): 205.283.882
- Fon Toplam Değer (TL): 1.375.762.287,23
- Kategorisi: Değişken Fon
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 37 / 126
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 25.261
- Pazar Payı: %2,38
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %6,697138
- Son 3 Ay Getirisi: %12,110876
- Son 6 Ay Getirisi: %38,630622
- Son 1 Yıl Getirisi: %106,961185
- Son 3 Yıl Getirisi: %563,9036
*Yılbaşından bu yana %31,4937 kazandırmış.
Fon varlık dağılımı:
- Yabancı hisse senedi
- Yabancı borsa yatırım fonları
- Hisse senedi
- Ters-repo
- Vadeli işlemler nakit teminatları
İçindeki varlıklar:
Fon aslında iyi bir fon. Eğer hem yerli hem de yabancı teknoloji şirketlerine yatırım yapmak isterseniz bakabilirsiniz. İçindeki varlıklar için kap adresini buraya bırakıyorum.
IJC Fonu Yorumu:
Diyelim ki yerli teknoloji şirketlerine yatırım yapacaksınız ancak bir yandan da yapay zekanın gelişimini ve geleceğini kaçırmak istemiyorsunuz. Bu fonda yapay zekaya yatırım yapan şirketlerin hisseleri var.
Fonun 25 binden fazla yatırımcısı var.
Bu yıl beklenen etkiyi bence göstermedi. Çünkü döviz bazlı olduğu için dolar kurunun baskılanmasıyla beraber biraz geri kalmış olabilir. Yani baktığınızda içerisinde nvidia hissesi var. Nvidia hissesi Nasdaq borsasında rekorlar kırarken bizim teknoloji şirketleri de düşünce bir miktar ucuz kalmış olabilir.
En başta da dediğim gibi, hem yerli hem de yabancı teknoloji şirketlerini tercih etmek isterseniz yarı iletken fonuna bakılır.
Son bir yılda pozitif getirili gün sayısı 145, negatif getirili gün sayısı ise 107 gün.
Fonda vergi olduğunu unutmamak gerekiyor. Şimdilik %10 vergisi var.
Bu fon hakkında sormak istediğiniz soru varsa sorabilir ve tartışmalara katılabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.