Selam arkadaşlar, bugün Yapı Kredi Portföyün YZG fonuna göz atalım. Altın ve gümüşü her zaman fiziki tercih etmeyi düşünüyorum ancak muhafaza etmesi her zaman kolay değil tabi. Bu yüzden fon olarak almak mantıklı olabilir. Ancak şunu unutmamak lazım artık bu fonda %7,5 vergi var.
YAPI KREDİ PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETİ FONU
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 4,461449
- Günlük Getiri (%): %1,4876
- Pay (Adet): 629.103.100
- Fon Toplam Değer (TL): 2.806.711.400,91
- Kategorisi: Fon Sepeti Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 16 / 73
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 39.215
- Pazar Payı: %4,28
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %11,757197
- Son 3 Ay Getirisi: %39,183105
- Son 6 Ay Getirisi: %37,736581
- Son 1 Yıl Getirisi: %101,595931
- Son 3 Yıl Getirisi: %266,1619
Fon varlık dağılımı:
- Yabancı borsa yatırım fonları
- Yatırım fonları katılma payları
- Borsa yatırım fonları katılma payları
- Vadeli işlemler nakit teminatları
- Kıymetli madenler
İçindeki varlıklar:
- Hisse Senedi: 1.07%
- Devlet Tahvili Ters Repo: 0.40%
- Takasbank Para Piyasası: 0.09%
- Kıymetli Madenler: 11.90%
- VİOP Nakit Teminat: 0.77%
- Vadeli Mevduat/Yabancı Para: 0.01%
- Yatırım Fonu Katılma Payı: 4.65%
- Borsa Yatırım Fonu /ETF: 81.11%
Fonun Nisan ayındaki portföy dağılım raporunu buradan görebilirsiniz.
YZG Fon Yorumu:
Gümüş bence birikim için çok güzel bir araç. Bana sürekli gelen sorulardan birisi ilerde hangi fon yükselir şeklinde oluyor. Bu fon ilerleyen zamanda kesin yükselir demiyorum ama son ayda iyi artmasına rağmen hala ucuz kalmış bir fon. Eğer amacınız birikim yapmaksa (en az 3 veya 5 yıl) gümüş almak mantıklı olabilir.
Ben gümüş ve altını fiziksel olarak almayı daha mantıklı buluyorum ama fon olarak da almak mantıklı olabilir. Size kalmış.
Ayrıca gümüşün kullanıldığı yerler çok fazla. Bir çok teknolojik ürünün içinde gümüş var. Ayrıca tıbbı kullanımı da oldukça fazladır.
Benim gümüşü övmeme gerek yok tabi. Ancak paranızla sağlam bir mal almak isterseniz bu fonu incelemekte fayda olabilir.
YZG fonuna özel konuşmak gerekirse son bir yıldaki pozitif getirili gün sayısı 142 negatif getirili gün sayısı ise 110 gün olmuş.
Geçtiğimiz yılda 100 lira yatırım yapsaydınız bugün 201 liranız oluyor. Nerdeyse 40 bin yatırımcısı var. Bu da hiç fena değil.
Yatırımcı sayıları bence önemli. Çünkü fonun amacı para kazanmak. Portföy yönetimi ne kadar başarılıysa yatırımcı sayısı da o kadar çok artıyor diyebiliriz bence.
Ayrıca bu fon son bir yılda altını geçmiş??
Daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz buraya bakabilirsiniz. Ayrıca aklınızda soru varsa bu tartışma konusuna yazabilirsiniz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.