Selam arkadaşlar. Bugün İş Portföyün emtia fonuna bakıyoruz. Genel olarak yorumlayacağım. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Zarar edebilirsiniz. Ancak birikim için uygun bir fon olduğunu düşünüyorum.
Genel anlamda endüstriyel metallere yatırım yapan bu fonun içinde bakır, nikel, petrol vs. vs. Her şey var.
İŞ PORTFÖY EMTİA YABANCI BYF FON SEPETİ FONU
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 0,146491
- Günlük Getiri (%): %1,5669
- Pay (Adet): 7.619.404.544
- Fon Toplam Değer (TL): 1.116.177.727,3
- Kategorisi: Yabancı Fon Sepeti Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 51 / 73
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 24.512
- Pazar Payı: %1,76
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %2,371102
- Son 3 Ay Getirisi: %20,808352
- Son 6 Ay Getirisi: %23,719237
- Son 1 Yıl Getirisi: %78,946533
Fon varlık dağılımı:
- Yabancı borsa yatırım fonları
- Kıymetli madenler
- Vadeli işlemler nakit teminatları
- Yatırım fonları katılma payları
- Ters-repo
İçindeki bazı varlıklar:
- WisdomTree Energy (AIGE)
- WisdomTree Industrial Metals (AIGI)
- WisdomTree Aluminium (ALMN)
- SPDR® Gold Shares (GLD)
TGE FON YORUMU:
Evet arkadaşlar. Bu fonun içindeki bazı varlıkları yazdım. Daha fazlasını detaylı görmek istiyorsanız Yücel Ferek Hocamın bu videosunu inceleyebilirsiniz.
Bu yatırım fonunun amacı endüstriyel metallere yatırım yapmak. Tarım emtialarına yatırım yapmak isterseniz İş Portföyün serbest fonu var. Örneğin kakao gibi tarım emtialarına yatırım yapabiliyorsunuz. Ancak nitelikli yatırımcı olmanız gerekiyor. Daha önce sormuştum. İş Portföy bana cevap vermişti. Buradan biliyorum.
Bugün videomda nikelden bahsetmiştim. Nikel, bakır gibi endüstriyel metalleri evde veya başka bir yerde en kolay bu fonda depolayabileceğimiz için bence bu fon mantıklı. Bunun yanında bir de petrol fonu da alıyorum sadece.
Tabi benim portföyüm çok farklı olabilir. Herkesin yatırım tarzı farklıdır. Bana bakarak herhangi bir yatırım aracına yatırım yapmayın.
Eğer siz de benim gibi bu varlıklardan biriktirmek isterseniz bence bu fona bakabilirsiniz. Daha başka portföylerin de emtia fonu var. Bakabilirsiniz. Tefas / Fon Analiz / Emtia yazarsanız ulaşırsınız. Araştırıp kendinize göre yatırım yapmak veya yapmamak size kalmış.
Paramı sağlam varlıklarda biriktirmek istiyorum derseniz bu fon diğer yabancı fonları bünyesinde barındıran bir fon. Getirileri vs ortada.
Biriktirenler için bol kazançlar dilerim. Söz verdiğim gibi bugün videomda bahsettiğim yazıyı yazıyorum…
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.