Selamlar herkese. Bugün bana çok fazlaca sorulan yeni çıkan bir fonu inceleyeceğim. Tam olarak inceleme değil de bildiklerimi ve yorumlarımı buraya not alacağım diyebiliriz.
ATA PORTFÖY HAVACILIK VE SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 1,022122
- Günlük Getiri (%): %0,9635
- Pay (Adet): 242.643.053
- Fon Toplam Değer (TL): 248.010.705,32
- Kategorisi: Değişken Fon
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: - / 124
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 23.332
- Pazar Payı: %0,46
Fon getirileri:
Fon varlık dağılımı:
Yabancı hisse senedi
Hisse senedi
Mevduat (TL)
Diğer
İçindeki bazı varlıklar:
- Türk Hava Yolları A.O. (THYAO)
- Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (PGSUS)
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- LMT US Lockheed Martin
- AIR FP Eads
- GD US General Dynamics
Jet Fon Yorumu:
Fonun kodu için fon yönetimi anket yapmıştı. Seçenekler arasında FLY kodu da vardı. FLY kodu öndeydi. JET olmasına karar verilmiş. FLY havacılık tarafında olsa da savunma tarafında tam içeriği yansıtmadığına karar verilmiş.
Ben de ankette JET kodunu seçmiştim. Havacılık ve savunma sektöründe tek olan bu fona yatırım yapabiliyoruz. İlgi çekmiş olsa gerek yeni olan bir fona 20 binden fazla kişi yatırım yapmış.
Normalde yeni bir fona bu kadar kişi yatırım yapmaz diye düşünüyorum. Ancak bu fon bunu başarmış. Benim yatırım stratejim belli. Yaklaşık 10 ay önce karar verdiğim bir tarz var. Belki ilerleyen zamanda kar edersem kardan paylarımı satıp bu fondan alabilirim ancak sanmıyorum. Ben uzun vadeli düşünüyorum. Hem bu fonu izliyorum tabii ki. Bi geçmişini göreyim ona göre yatırım yaparım veya yapmam.
Bir de şöyle bir şey var. Bu fonun artacağını düşünüyorum. Neden diye soracak olursanız? Tüm ülkeler savunmaya yatırım yapıyor. Ülkeler bunu yapınca da belli bir kazanç kapısı olur mu? Ona karar veremiyorum. Eğer sizin de bu konu hakkında fikriniz varsa tartışmalara katılabilirsiniz.
Fon hem yerli hem de yabancı hisselere yatırım yapacak. Değişken bir fon. %10 vergisi var. 1 yıl tutulduğunda vergisi yok diye biliyorum.
Yalnızca bilgilenmeniz için buraya not aldım. Benim portföyüme de buradan bakabilirsiniz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.