Selam arkadaşlar. Bugün kısa zamanda büyük ilgi toplayan SAS fonunu yani Sabancı fonuna kısa bir göz atalım dedim.
Tabi fonu daha profesyonel yönden bakan insanlar var. İsterseniz size kullandığım kaynakları da söyleyebilirim. Zaten bilgileri tefas’tan alıyorum.
AK PORTFÖY SABANCI TOPLULUĞU ŞİRKETLERİ ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 1,184920
- Günlük Getiri (%): %0,7489
- Pay (Adet): 1.622.288.045
- Fon Toplam Değer (TL): 1.922.281.579,7
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: - / 115
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 91.973
- Pazar Payı: %1,37
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %13,521789
- Son 3 Ay Getirisi: % -
- Son 6 Ay Getirisi: % -
- Son 1 Yıl Getirisi: % -
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Devlet tahvili
- Takasbank para piyasası
- Mevduat (TL)
İçindeki bazı varlıklar:
- Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL)
- Akbank T.A.Ş. (AKBNK)
- Enerjisa Enerji A.Ş. (ENJSA)
- Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (CIMSA)
- Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (AKCNS)
- Kordsa Teknik Tekstil A.Ş. (KORDS)
- Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. (TKNSA)
- Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BRISA)
SAS Fon Yorumu:
Evet arkadaşlar. Bu fon Sabancı şirketlerinin getiri endeksini baz alarak, bu endekste yer alan şirketlere belirlenmiş oranda yatırım yapmaktadır. Gördüğünüz gibi şirketler de Sabancı’nın şirketleri. Hisselerin hepsini teker teker almaktansa 1 lira civarına bu fonu aldığınızda tüm şirketlere ortak olmuş oluyorsunuz. Ben bütün şirketleri yazmadım daha var.
Eğer Sabancı şirketlerinin gelecekte çok kazandıracağını düşünüyorsanız fona yatırım yapabilirsiniz. Ben yapmadım. Neden yapmadığımı söyleyeyim. Benim aldığım hisse senedi fonu var zaten. Yatırım stratejim biraz farklı. Buradan detaylı olarak görebilirsiniz. Hafta hafta paylaşıyorum.
Son 30 günde bence gayet güzel getiri sağlamış. Enflasyonu katlamış en azından. Bu da büyük başarı bence.
Bu fonu alıyorsanız ömürlük alabilirsiniz bence. Nitekim Koç ve Sabancı’dan bahsetmeme gerek yok. Bilmeyen de yoktur herhalde.
Daha detaylı bilgileri buradan görebilirsiniz.
Karşılaştırma için buraya not alıyorum:
Dolar: 0,59
Euro: 0,29
Altın: 2,29
Bist 100: 14,12
Getiri sağlamış son 1 ayda.
Bakalım S&P not arttırdı. Önümüzdeki günlerde borsaya yansıması nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.