Selam arkadaşlar geçen gün arkadaşımla konuşurken Beşiktaş’ın hissesinin çok değerlendiğini söylemiştim. Gerçekten çok kazandırmış. Bir de burada benim bakış açımı anlatan bir yazı yazmak istedim.
Ben hisse senedi olarak yatırım yapmıyorum ancak Beşiktaş’ın uzun vade ve bir yıl gibi kısa süredeki kazançları oldukça fazla.
- GSRAY 8,81 TL
- FENER 87,30 TL
- BJKAS 47,58 TL
Piyasa değeri en yüksek olan hisse BJKAS. Son bir yılda %296 son 5 yılda ise %2198 kazandırmış. Bir yılda 3x, 5 yılda ise neredeyse 22x kazandıran bir futbol takımı.
Son 5 yılda 1 kere şampiyon olan takım 22 kat para kazandırmış. 2 kere olsa anlarım, 3 kere şampiyon olsa anlarım. Sadece biraz ederinden fazla değerlenmiş diye düşünüyorum.
Bu yüzden ben bir takım hissesi alacak olsam Beşiktaş hissesi almazdım ancak şöyle bir şey var. Beşiktaşlı olsaydım ve hissenin düştüğünü görseydim uzun vade olarak buradan da alabilirdim. Uzun vade dediğim yine 5 yıl en az.
GSRAY son bir yılda %90, son beş yılda ise %700 kazandırmış. Galatasaray 2 kere üst üste şampiyon olmasına rağmen ucuz kalmış mesela. Yani benim düşüncem bu şekilde. Bence ucuz.
FENER son bir yılda %53 son beş yılda ise 1036 kazandırmış. FENER hissesi gayet ucuz kalmış son bir yılda diyebiliriz.
Altın ile kıyaslarsak altının son bir yılda %93, son beş yılda ise %902 bir getirisi var.
Çok fazla değerlenen bir hisseden nedense korkuyorum. Altını katlayan bir hisse mutlaka tepetaklak gidiyor bir şekilde. Tabi risk alan bir şekilde parasını kazanıyor.
Ancak alınan riski görmek lazım. Eğer 100 liram olsa 20 lira Beşiktaş’a, 40 lira Fenerbahçe’ye, 40 lira da Galatasaray’a yatırabilirdim.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.