Selam arkadaşlar. Bugün içinde hem yerli hem de yabancı olan bir teknoloji katılım fonunu inceleyeceğiz. Bir arkadaş bana bu fonu Instagram DM üzerinden sordu. Ben de ona istinaden yazıyorum.
CPU - AKTİF PORTFÖY TEKNOLOJİ KATILIM FONU
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL):1,312239
- Günlük Getiri (%): %-1,7684
- Pay (Adet): 429.853.089
- Fon Toplam Değer (TL): 564.070.109,34
- Kategorisi: Katılım Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: - / 51
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 11.586
- Pazar Payı: %0,87
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-2,219045
- Son 3 Ay Getirisi: %24,386145
- Son 6 Ay Getirisi: %
- Son 1 Yıl Getirisi: %
Fon varlık dağılımı:
- Yabancı hisse senedi
- Yatırım fonları katılma payları
- Hisse senedi
İçindeki bazı varlıklar:
- Apple Inc
- Microsoft Corp
- NVIDIA Corp
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LOGO)
CPU - AKTİF PORTFÖY TEKNOLOJİ KATILIM FONU YORUMU
Normalde içinde yabancı hisse senedi bulunduran fonların %10 stopaj ödemesi oluyor genelde ancak bu fonun en büyük avantajlarından bir tanesi de içinde hem yabancı hisse senedi var hem de %0 avantajı bulunuyor.
Katılım esasına uygun olmak kaydıyla ağırlıklı olarak teknolojiye yatırım yapan bir fon. Eğer birikim yapacaksanız ve orta ve uzun vade bakış açısıyla yatırım yapmak istiyorsanız bu fona bakabilirsiniz.
İçindeki bazı varlıkları fikir olması açısından paylaşıyorum. KAP adresinden siz de bakabilirsiniz. Mart ayı portföy dağılım raporu henüz yayınlanmamış görebildiğim kadarıyla şuan şubat ayı mevcut durumda.
Ben de teknolojiye yatırım yapıyorum mesela bende AFT var. Benim portföyüme de buradan bakabilirsiniz.
Karşılaştırma Ölçütü:
- %60 NASDAQ - 100 Technology Sector Total Return (NTTR) Endeksi
- %30 BIST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı Getiri Endeksi (XTKJS)
- %10 BIST - KYD 1 Aylık Kar Payı TL Endeksi
Yani fonun yarıştığı endeksler de bunlar. Bu ara yerli teknoloji hisseleri düşüşte. Her düşüşü ben fırsat olarak görüyorum yatırımda. Ancak uzun vade bakmanız gerekiyor. Bugün de bir video yaptım. Mesela ev yapacaksınız tuğla fiyatı düşünce battık bittik mi diyorsunuz? Hayır tuğla almaya devam. Eğer amacınız tuğla al-sat değilse ev yapmaksa bence yatırımcılığa da böyle bakmak lazım.
Eğer teknolojiye yatırım yapmak istiyorsanız ve yabancı teknoloji hisselerine stopaj ödemeden yatırım yapmak istiyorsanız bu fonun avantajı oldukça fazla.
Risk seviyesi yüksek bir fon yatırımcı bilgi formuna baktığımda risk değeri 5.
Evet. Bu fon incelemesini de yapmış bulunduk. Eğer sizin de incelememi istediğiniz bir fon olursa bu tartışma konusuna yazabilirsiniz. Ayrıca sormak istediğiniz bir şey varsa bana ulaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.