• Ekonomi
  • Rastgele hisse portföyüm | Borsa maymun deneyi

Selam arkadaşlar. Bugün rastgele 20 tane hisse seçtim. Bu hisseler tamamen rastgele seçilmiş durumda.

Uzun vadeli olarak getirileri ne olacak diye takip edeceğim.

Listemdeki hisseler:

• ANELE
  • ANSGR
  • BASGZ
  • BORLS
  • CELHA
  • DERHL
  • DOCO
  • EGPRO
  • EKSUN
  • ESCAR
  • GEREL
  • KATMR
  • KENT
  • LINK
  • MNDTR
  • PENTA
  • SKBNK
  • TTRAK
  • TURGG
  • YYLGD

Bu arada hiçbir temel ve teknik analiz yapmadan seçilmiş hisselerdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Bilenler bilir maymun deneyi vardır. Maymunlara hisse seçtiriyorlar ve başarılı oluyor.

Ben de bu deneyi 20 hisseyle yapmak istedim. Her bir hisseden bir adet aldım gibi düşünün. Başarılı olursa deneyi yeniden yapıp bu sefer her ay bir hisse alacak şekilde yapacağım. Şu an listenin güncel değeri 9100 lira civarında. Bakalım 6 ay sonra 1 sene sonra neler olacak?

Her günün sonunda listenin durumunu buradan paylaşacağım.

Bugün 4 hisse artıda. Diğer hisseler ekside.

Bugün borsa yatay gitmesine rağmen bir miktar düşüşteyiz.

Bugün borsa yukarda olmasına rağmen bizim hisselerin ortalaması yatay diyebiliriz..

Maymun deneyimiz tüm hızıyla devam ediyor 😅

akince93, başlığı Rastgele hisse portföyüm | Borsa maymun deneyi olarak değiştirdi.

Seçimden sonraki ilk güne böyle başladık.

akince93 merhaba hocam youtubedan videonu gordum siteni inceliyorum normal bir soru sormak istedim ama soru sor bolumunu bulamadim o yuzden burdan soruyorum . konuyla baglantili siteden senin yazilarina baktim yatirim fonlari ile ilgili. daha sonra biraz daha fonlara baktim finnet 2023 yili fon performanslari ile ilgili yaziyi inceledim. ivy fonu, ist por. blockchain karma fon %182 yay ise %143 yukselme kaydetmis , abd de ki 2023 fonlarina baktigimda ise bftix en iyi performansi % 57 ile kaydetmis . bu konu hakkinda ne dusunuyorsun . gercekten arada bu kadar fazla performans farki varmi yoksa goremedigim degiskenler var mi yani ak bank yabanciyeni tekno yatirim fonu daha mi iyi performans gostermis abd de ki en iyi fondan .cevaplarsaniz memnun olurum iyi calismalar

Hsyn2010 hocam sorunu tam olarak anlamadım. AFT ile neyi kıyaslıyorsunuz?

Türkiye’de bazı teknoloji hisseleri Nvidia gibi Amerikada rekor kıran hisseleri geçmişti bi ara. Her zaman diyorım. Yükselenlere değil kaybeden ürünlere bakmak lazım. Alım yapılacaksa da kademeli alım yapmak lazım. Ben yükselen fonlarla çok ilgilenmiyorum o yüzden.

Hocam , ben abd’yim ya Amerika’dan yatırım fonu alacağım ya da Türkiye’den sana bunun hangisinin mantıklı olacağını sormak istedim aslında uzun vadeli olarak .

Hsyn2010 he anladım. ben olsam ve kararsız kalmış olsam sepet yapardım hocam. çeşitlilik iyidir.

akince93 hocam seninle 2 taraf icinde sepet yapabilir miyiz ona gore anlasiriz aramizda

Hsyn2010 benim yatırım tavsiyesi vermem yasak yasal olarak. kendiniz yapabilirsiniz hocam.

Maymun deneyine devam ediyoruz.

Bugün deney sonucunuz böyle:

Güzel bir kapanış olmuş. Bist 100 %5,37 artmış.

Maymun deneyi 2. haftaya böyle başladı.

8 gün sonra

Maymun deneyi borsanın son 2 günlük düşüşüne dayanamadı ve maymun deneyi de düşüşe geçti.

Haftalık olarak paylaşmayı daha uygun buldum.

Cuma günleri paylaşım yapacağım.

Ayrıca burada belki şirketleri incelerim.

Belki diyorum çünkü şirketlere herhangi bir yatırımım yok henüz. Ama ilerleyen zamanda olacağını düşünüyorum.

Belki bu portföyden beğendiğim şirketleri de seçebilirim. Bilmiyorum.

Neyse cuma günleri bu tartışma konusunda görüşelim.

Deneyi ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz?