Selam arkadaşlar. Bugün gelecekte çok ihtiyacımız olan bir fonu inceleyeceğim. Kendi yorumlarımı yapacağım. Bunu yapmadan önce son bir ayda bu fonun zararda olduğunu söyleyeyim. %1,16 zararda olan bir fon. Siber güvenlik fonu.
IJZ - İŞ PORTFÖY SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 6,411567
- Günlük Getiri (%): %-1,1212
- Pay (Adet): 204.344.737
- Fon Toplam Değer (TL): 1.310.169.955,37
- Kategorisi: Değişken Fon
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 3 / 121
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 31.344
- Pazar Payı: %2,5
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-1,163915
- Son 3 Ay Getirisi: %21,9521
- Son 6 Ay Getirisi: %55,293575
- Son 1 Yıl Getirisi: %168,419592
Fon varlık dağılımı:
- Yabancı hisse senedi
- Yatırım fonları katılma payları
- Hisse senedi
İçindeki bazı varlıklar:
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- Cloudflare, Inc. (NET)
- Kafein Yazılım (KFEIN)
- Fortinet Inc (FTNT)
IJZ - İŞ PORTFÖY SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON YORUMU
6 mart 2024 tarihli portföy dağılım raporunu incelediğimde içerisinde gayet güzel hisseler var. Yapay zekanın gelişmesiyle beraber kod yazma devri bitecek vs deniyor ancak bence daha çok ihtiyaç olacak.
Bildiğim kadarıyla kod yazma önemli evet ancak o kodu nereye yapıştıracağın da önemli.
Muhakkak yapay zekanın kullanımı arttıkça yeni yeni işler ortaya çıkacaktır. Böylece güvenlik alanında da ihtiyaç olacaktır diye düşünüyorum.
Mesela prompt mühendisliği diye bir meslek çıktı. Kaç kişi duydu bilmiyorum ama soru sorma mühendisliği de denilebilir sanırım. Yani yapay zekanın anlayacağı şekilde komutları yapay zekaya girme işi diyebiliriz herhalde.
Gelecekte yapay zekanın kendisi güvenlik işlerini yapar mı? Orasını bilemem ama bunu yapan şirketler muhakkak olacaktır. İnsanın olduğu yerde illa ki güvenliğe ihtiyaç duyulmaktadır.
Ben bu fondan aldım mı? Almadım. Ancak benim aldığım yeni teknoloji fonu var zaten. Eğer sepetimi çeşitlendirmek istersem bu fona bakarım tabii. Benim portföyümü görmek isterseniz buraya bakabilirsiniz.
Bu söyleyeceklerimin dışında fon değişken bir fon olduğu için %10 vergisi var. Ayrıca hem yerli hem de yabancı şirketlere yatırım yapabiliyor.
Fonla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle kap adresini inceleyin.
Herkese bol kazançlar dilerim. Hazır düşmüşken ucuz ucuz toplanabilir. Uzun vadede bizi üzeceğini düşünmüyorum ancak seçimden sonra vergi söylentileri var. O yüzden şimdilik alacaksanız da beklemenizi tavsiye ederim.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.