Selam arkadaşlar.
Bir haftanın daha sonuna geldik. Bir haftayı daha devirdik. Bu hafta da en çok kazandıran yatırım fonlarını buraya not etmek istedim. Her hafta olduğu gibi.
Ben her zaman söylüyorum. En çok kazananlara bakmak yerine en az kazananlara bakmalısınız diye ancak trendi takip etmek isteyen arkadaşlar için buraya da bakmanızı öneririm tabi.
Gelelim en çok artan fonlara…
ICZ - AK PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %40,609519
- Son 3 Ay Getirisi: %56,164743
- Son 6 Ay Getirisi: %106,202793
- Son 1 Yıl Getirisi: %239,014628
İçindeki bazı hisseler:
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- VBT Yazılım A.Ş. (VBTYZ)
- Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. (HTTBT)
Teknoloji fonları çok artmıştı. Belki daha da artabilirler ancak geçtiğimiz bir ayda gerçekten güzel getiri sağladılar. Bir de şöyle bir şey var. Altına bakalım %90 getirisi var. Bu fonun %239 getirisi var. Tamam para kazandırması gayet normal ancak bu getiri biraz fazla. Eğer benim aldığım fon bu kadar kazandırsaydı çıkıp ucuz bir ürüne geçerdim gibi. Eğer uzun vade düşünüyorsanız korkacak bir şey yok tabi ama %239 korkutucu derecede güzel bir getiri.
Neden korkutucu diyorum çünkü ben fonun düştüğü zaman değil çıktığı zaman daha çok korkuyorum. Düşerse mutlaka çıkacaktır diyorum ancak çıkarsa ne zaman düşeceğini kestirmek zor tabi. Aslında bu da bir bakış açısı. Ucuzken al pahalıyken sat…
TTE - İŞ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %39,217796
- Son 3 Ay Getirisi: %55,218244
- Son 6 Ay Getirisi: %112,429355
- Son 1 Yıl Getirisi: %230,761332
İçindeki bazı hisseler:
- Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK)
- Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (REEDR)
Geçtiğimiz hafta en çok kazandıranlara bakarsanız ilk iki yer değiştirmiş olarak görürsünüz. Bu fonun içinde de Aselsan hissesi var. İçindeki hisselerden Reedr %221 getiri sağlamış yılbaşından bu yana… Yani şimdi altın 1 yılda %90 desek altının neredeyse 2.5 yılını 2 ayda kazanmış. Böyle bakarsak yani. Yahu iyi hoş güzel getiri ama bunun bir de düşüşü olur. Düzeltmesi olur. Sağlıklı olanı da bu değil mi zaten? Ben küçük yatırımcıyım sadece soruyorum? Tartışmaya açık bir konu… Bu da böyle bir fon işte. Bakalım önümüzdeki günleri çok merak ediyorum.
YHZ - YAPI KREDİ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU ( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %33,355343
- Son 3 Ay Getirisi: %48,754424
- Son 6 Ay Getirisi: %99,014898
- Son 1 Yıl Getirisi: %203,832793
İçindeki bazı hisseler:
- Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK)
- Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (REEDR)
Evet hocam. Farklı portföy neredeyse aynı hisseler. Dediğim gibi. Hatta yukarıdaki söylediklerim bu fon için de geçerli.
IVY - İSTANBUL PORTFÖY BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİ KARMA FON
- Son 1 Ay Getirisi: %28,601517
- Son 3 Ay Getirisi: %48,957231
- Son 6 Ay Getirisi: %71,943560
- Son 1 Yıl Getirisi: %170,440177
İçindeki bazı hisseler:
- Bitfarms Ltd (BITF)
- MicroStrategy Incorporated (MSTR)
- NVIDIA Corporation (NVDA)
Bu fon benim portföyümde de var. Ben çıkış yaptım bu fondan. Neden çıkış yaptın diye soracak olursanız yine bir blockchain fonu alıcam. Bu fonun riski bana göre daha fazla. Ben daha sağlam adımlarla ilerleyen fon istiyorum. Çok kazandırsın tabi isterim ama bir günde %5-10 düşmesini istemem. Yavaş çıksın yavaş düşsün isterim. Bu fon bitcoinin yükselişini çabuk yakalayabiliyor. Bitcoin almak yerine bu fondan alabilirsiniz. Hemen hemen aynı şey aslında. Tabi bunda %10 vergi var.
BIH - A1 PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %28,308545
- Son 3 Ay Getirisi: %46,006451
- Son 6 Ay Getirisi: %
- Son 1 Yıl Getirisi: %
İçindeki bazı hisseler:
- Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi A.Ş. (GIPTA)
- Loras Holding A.Ş. (LRSHO)
- Baydöner Restoranları A.Ş. (BYDNR)
Bu fon yeni bir fon olmasına rağmen hisse senetlerini çok başarılı seçmiş ki son bir ayda en çok getiri sağlayanlar arasına girebilmiş. Tabi ben alır mıyım? Almam. Düşmesini beklerim. Düşmezse de aldığım bir hisse senedi fonu var zaten. Seçtiği hisse senetlerini iddialı buldum. Zaman içinde nasıl bir getiri sağlayacağını çok merak ediyorum.
DHJ - DENİZ PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %17,967283
- Son 3 Ay Getirisi: %32,799710
- Son 6 Ay Getirisi: %52,541706
- Son 1 Yıl Getirisi: %157,982895
İçindeki bazı hisseler:
- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL)
- CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (CWENE)
Bu da bir teknoloji fonu. Yerli teknoloji hisselerimizin eline hiç kimse su dökemez getiri konusunda. Nvidia falan halt yesin yani.
ZJL - ZİRAAT PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %17,783955
- Son 3 Ay Getirisi: %21,817930
- Son 6 Ay Getirisi: %39,543178
- Son 1 Yıl Getirisi: %113,773956
İçindeki bazı hisseler:
- İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES)
- Ard Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş (ARDYZ)
- Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi (ANSGR)
Bu fonun da içinde teknoloji hisseleri var. Teknoloji hisseleri artınca bu fon da artmış durumda.
ZJV - ZİRAAT PORTFÖY BIST 30 DIŞI YILDIZ PAZAR ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %15,733601
- Son 3 Ay Getirisi: %22,049220
- Son 6 Ay Getirisi: %21,242082
- Son 1 Yıl Getirisi: %88,926650
İçindeki bazı hisseler:
- Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AKFGY)
- Migros Ticaret A.Ş. (MGROS)
- Şok Marketler Ticaret A.Ş. (SOKM)
Bu fona baktığımızda aylıkta ne kadar iyi getiri yapsa da yıllıkta o kadar fazla getiri yapmamış aslında. Belki de ucuz kalmış diyebiliriz. Ama bunun için erken mi yoksa geç mi kaldık tam olarak bilmiyorum ama galiba geç kaldık. Belki de hisse senetleri fonları önümüzdeki ay çok daha fazla getiri sağlayacak. Bilmiyoruz. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.
ZFB - AK PORTFÖY FİNTEK VE BLOKZİNCİRİ TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
- Son 1 Ay Getirisi: %15,371016
- Son 3 Ay Getirisi: %40,212642
- Son 6 Ay Getirisi: %66,266288
- Son 1 Yıl Getirisi: %166,801235
İçindeki bazı hisseler:
- Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. (MTRKS)
- Arena Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ARENA)
- Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LOGO)
Bu fon da hem yerli teknoloji hisselerine hem de yabancı teknoloji hisselerine yatırım yapabiliyor. Değişken bir fon avantajı var.
Evet bu hafta da en çok kazananlardan bazıları bu şekilde performans sergilemiş. Benim tercihlerimi görüntülemek isterseniz buraya link bırakıyorum. Her hafta da videosunu çekiyorum zaten. Bu hafta baya bir alım satım yaptım. Onun da yazısını yazarım zaten.
Haftaya görüşmek üzere.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.