Selamlar. Bugün Ak Portföyün Alternatif Yabancı Hisse Senedi Fonunu incelemek için bu konuyu açıyorum.
Bugün yüzüne bakılmayan bir fona hep birlikte bir bakalım istedim. Gerçi yüzüne bakılmayan diyorum da benim gibi düşünen 35 bin kişiden fazla yatırımcı var. Buradan arkadaşları kutlamak isterim cidden. Bir çok hisse senedi fonundan fazla yatırımcısı olması şaşırttı doğrusu.
Gerçi bu fon yönetiminin mi yoksa başka beklentilerin mi başarısı orası ayrı bir tartışma konusu.
Şimdi geçelim fon hakkındaki bilgilere.
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 0,189136
- Günlük Getiri (%): %-3,4286
- Pay (Adet): 2.164.273.069
- Fon Toplam Değer (TL): 409.341.315,71
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 91 / 111
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 35.348
- Pazar Payı: %0,33
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-3,566002
- Son 3 Ay Getirisi: %3,041628
- Son 6 Ay Getirisi: %-7,565843
- Son 1 Yıl Getirisi: %9,305686
- Son 3 Yıl Getirisi: 93,5034
- Son 5 Yıl Getirisi: 185,5961
Fon varlık dağılımı:
- Yabancı hisse senedi
- Takasbank para piyasası
- Diğer
Fonun içindeki bazı hisseler:
- Oersted AS (ORSTED)
- Vestas Wind Systems A/S (VWS)
- Advanced Energy Industries Inc (AEIS)
- Encavis AG (ECVG)
- Powercell Sweden (PCELL)
- Sunnova Energy International Inc (NOVA)
AOY - AK PORTFÖY ALTERNATİF ENERJİ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU YORUMU
Uzun vadeli yatırım yapmak istiyorsanız bu fona bakmanızı öneririm. Bir gün muhakkak yenilenmeyen enerji kaynakları tükenecek. Alternatif enerji şirketleri muhakkak değer kazanacak ama ne zaman kim bilir? Ben önümüzdeki aylarda blockchain fonlarından aldığım karın bir kısmını bu fona atmayı düşünüyorum. Beklediğimden çok erken para kazandı çünkü bu fonlar. Ben blockchain fonunu alırken eksideydi sanırım. Aslında almam gereken fon buymuş. Bu fon da şimdi ekside. Herkes yerli teknoloji hisselerinden bahsediyor. Onlar çok fazla aldı başını gitti. Alternatif enerjinin yüzüne bakan yok. Beklentim ne yönde derseniz mesela şöyle bir örnekle açıklamak isterim. 50-100 liralık alımlar ile bebeğime alırım ben bu fonu. O derece. Ama zamanı geldiğinde de çok iyi kazandıracağını düşünüyorum. Şuan zarar edersiniz. Belki önümüzdeki 5 sene de zarar edersiniz orasını bilemem ancak mutlaka bu sektörün de zamanı gelecektir. Çok ucuz kaldı çünkü.
Eğer benim sabrım var. Vaktim var. Param da var diyorsanız buyrun mal ucuz. Neden olmasın?
Benim yatırım portföyüme bakmak isterseniz buraya bakabilirsiniz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.