Selam arkadaşlar bugün Atlas Portföyün Birinci Hisse Senedi Fonunu inceleyeceğim.
Bu hisse senedi fonu geçmiş yıllarda ve son bir yılda oldukça iyi bir getiri yapmasına rağmen yatırımcı sayısı oldukça az olması dikkatimi çekti. Ben de sizinle fikirlerimi paylaşmak ve fonun içindeki hisselere göz atmak amacıyla bu konuyu açmak istedim.
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 20,596348
- Günlük Getiri (%): %0,1807
- Pay (Adet): 4.810.652
- Fon Toplam Değer (TL): 99.081.860,3
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 48 / 110
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 3.160
- Pazar Payı: %0,08
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %17,320098
- Son 3 Ay Getirisi: %23,412035
- Son 6 Ay Getirisi: %37,881074
- Son 1 Yıl Getirisi: %118,729240
- Son 3 Yıl Getirisi: %845,9004
- Son 5 Yıl Getirisi: 1.557,0190
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Diğer
- Takasbank Para Piyasası
Fonun içindeki bazı hisseler:
- Orge Enerji Elektrik Taahhüt A.Ş. (ORGE)
- Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR)
- Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (SISE)
- Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (AKCNS)
- Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS)
- Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. (FONET)
- Galata Wind Enerji A.Ş. (GWIND)
- Aksigorta A.Ş. (AKGRT)
- Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB)
- Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (OZKGY)
- Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (GARAN)
- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL)
- İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES)
AHI - ATLAS PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU(HİSSE SENEDİ YOĞUN) YORUMU
Fonun içindeki hisselere baktığımızda bir çok sektörden hisseler mevcut. Borsa İstanbul’u çeşitlendirmiş bir fon diyebiliriz. Bu da oldukça güzel bir şey bence. Fonun risk değeri 6. Bu da riskin yüksek olduğunu ifade ediyor zaten ancak bu fonda bankacılıktan teknolojiye bir çok hisse mevcut. Riski oldukça dağıtmış yani. Tabi borsa çökerse bu fon da bir miktar düşer ancak yatırımcısını çok üzmez diye düşünüyorum. Mesela teknoloji hisseleri çok ilerledi. Diyelim ki %50 çöktü. Mutlaka içindeki başka hisseler bu çöküşe karşılık artacaktır diye düşünüyorum ki artmasa bile paranız tamamen batmaz. Örneğin Turkcell hissesi aldınız. Bütün paranız orda. Zaten akıllı bir yatırımcı bunu yapmaz. Akıllı yatırımcı çeşit yapar ancak diyelim ki yaptı ve Turkcell hissesi de çöktü. Bu fon çok bir şey kaybetmez. Zaten fonun amacı da bu. Sizi büyük çöküşlerden korumak. Borsa çok fazla kazanırken siz çok kazanırsınız. Borsa çok fazla kaybederken siz çok az kaybedersiniz.
İlerleyen zamanlarda getiri garanti değil fakat lafa bakılmaz işe bakılır. Fonun geçmiş yıllardaki performansına baktığımızda doları, altını, TÜİK enflasyonunu falan geçtiğini görüyoruz.
Bu fonun çok az yatırımcısı olması dikkatimi çekti ben de bir bakmak istedim. Bir sonraki fon incelemesinde görüşmek üzere…
Benim yatırım portföyüme bakmak isterseniz buraya bakabilirsiniz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.