Selamlar herkese. Geçtiğimiz hafta söz verdiğim gibi salıdan salıya kaybeden fonları listeliyorum. Son 30 günde en çok kazanan fonları ise cuma günü paylaşıyorum. Bu hafta listemiz geçtiğimiz hafta ile benzer bir liste.
ZİRAAT PORTFÖY AGRESİF DEĞİŞKEN FON
- Son 1 Ay Getirisi: %-15,928372
- Son 3 Ay Getirisi: %-23,668278
- Son 6 Ay Getirisi: %24,185366
- Son 1 Yıl Getirisi: %30,185854
Bu fonda Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (KLGYO), Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL), Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (VESTL) gibi hisseler mevcut. Borsamız son bir aydır kötü gittiği için bu fonun da eksi yazması normal.
AK PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-13,781715
- Son 3 Ay Getirisi: %0,930402
- Son 6 Ay Getirisi: %71,784655
- Son 1 Yıl Getirisi: %47,828237
Bu fon AFT fonunun yerli hali. Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS), Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL) gibi hisseler var. Ucuzken al pahalıyken sat mantığıyla gidersek alınabilir. Bence hisse portföyü de fena değil. Ancak hisselere bakmanın manası yok çünkü her gün değiştirebilirler. Ne alıp ne sattıklarını aylık raporda görüyoruz. Portföyümü genişletmem veya dağıtmam gerekirse alır mıyım? Alırım ancak gerek yok ben şimdilik kendimce bir sepet yaptım ve devam ediyorum bakalım. Haftalık olarak güncellediğim portföyüme ulaşmak isterseniz buraya bakabilirsiniz.
İŞ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-12,420164
- Son 3 Ay Getirisi: %0,223599
- Son 6 Ay Getirisi: %76,645182
- Son 1 Yıl Getirisi: %51,209130
Yukarıdaki fon ile hemen hemen benzer portföyleri var. Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS), İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES), SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (SDTTR) gibi hisseleri mevcut portföyde. Beraber düşen gruplar beraber çıkacaktır. Ucuz bulmuşken alırım diyorsanız buyurun. Bol kazançlar…
YAPI KREDİ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU ( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-11,747882
- Son 3 Ay Getirisi: %-0,014552
- Son 6 Ay Getirisi: %73,227833
- Son 1 Yıl Getirisi: %50,557748
Yine bir yerli teknoloji fonu. Son bir yılda neredeyse TUİK enflasyon falan galiba. İçindeki hisselerden bazıları: VBT Yazılım A.Ş. (VBTYZ), SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (SDTTR), Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (REEDR), İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES), Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS).
Yine benzer hisseler.
AURA PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-11,740568
- Son 3 Ay Getirisi: %-18,0411
- Son 6 Ay Getirisi: %44,768791
- Son 1 Yıl Getirisi: %40,749919
Bu fonun içinde de Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK), Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER), Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama A.Ş. (SUWEN), Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MAVI), Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. (KONTR) gibi hisseler mevcut. Son bir ayda ve 3 ayda kayıpta.
HEDEF PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Son 1 Ay Getirisi: %-11,488581
Son 3 Ay Getirisi: %-12,136404
Son 6 Ay Getirisi: %38,724683
Son 1 Yıl Getirisi: %?
Sanırım daha yeni bir fon. Bu da bir hisse senedi fonu. İçinde Aksigorta A.Ş. (AKGRT), Arçelik A.Ş. (ARCLK), Astor Enerji A.Ş. (ASTOR) ve Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS) gibi hisseler mevcut.
İSTANBUL PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-10,793085
- Son 3 Ay Getirisi: %-14,249731
- Son 6 Ay Getirisi: %33,0112
- Son 1 Yıl Getirisi: %49,848957
Faiz hassasiyeti olanlar için oluşturulmuş bir fon. İçinde Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS), Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MAVI), Türk Hava Yolları A.O. (THYAO), Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF), Yataş Yatak ve Yorgan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (YATAS) gibi hisseler mevcut.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.