Selam arkadaşlar bugün son 30 günde en çok kaybeden birkaç yatırım fonunu sizlerle paylaşacağım. 1 ay, 3 ay, 6 ay ve 1 yıl getirilerini de not alacağım buraya.
26 Kasım 2023 - 26 Aralık 2023 arası en çok kaybeden yatırım fonlarından 5 tanesini buraya not alıyorum ve ne kadar kaybettiğini de yazalım.
ZİRAAT PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-21,7540
- Son 3 Ay Getirisi: %-18,730519
- Son 6 Ay Getirisi: %48,878783
- Son 1 Yıl Getirisi: %17,497226
ZİRAAT PORTFÖY AGRESİF DEĞİŞKEN FON
- Son 1 Ay Getirisi: %-21,413754
- Son 3 Ay Getirisi: %-26,752071
- Son 6 Ay Getirisi: %21,983728
- Son 1 Yıl Getirisi: %24,094509
GARANTİ PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-19,086323
- Son 3 Ay Getirisi: %-19,767699
- Son 6 Ay Getirisi: %50,063565
- Son 1 Yıl Getirisi: %40,421071
DENİZ PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-17,8839
- Son 3 Ay Getirisi: %-21,820732
- Son 6 Ay Getirisi: %50,286201
- Son 1 Yıl Getirisi: %?
YAPI KREDİ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU ( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-17,872826
- Son 3 Ay Getirisi: %-7,904135
- Son 6 Ay Getirisi: %69,160607
- Son 1 Yıl Getirisi: %45,415591
Eğer bir malı ucuzken al pahalıyken sat mantığında ilerliyorsak buyrun ucuz mallar. Bu fonları teker teker incelemeye gerek görmedim çünkü hepsi BİST 100 dışı şirketler. Malı satarken değil alırken kazanırım diyorsanız. Bu sabrınız varsa portföyünüze ekleyebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın. 1000 liranız varsa 1000 lirayla gidip bu fonları almayın. 1000 liranız varsa 50 lirasıyla al, 100 lirasıyla al. Portföy çeşitlendir. Kar ettiğin zaman da satarsın. Hazır indirim gelmiş. Mis gibi fonlar. Bazıları gerçekten çok beğendiğim fonlar. Ben şimdilik almıyorum çünkü benim zaten hisse senedi fonum var. Portföyümü çok çeşitlendirmeye gerek duymuyorum şimdilik ancak bir sonraki ay düşünülebilir.
Özellikle ZDZ beğendiğim değişken fonlardan birisi. Zamanında Bu fonların çoğu atbaşı gidiyordu. Şimdi ise biraz geride kalmışlar. Hazır indirim gelmiş yani. Uzun vade yatırımcılarının bu fonları değerlendireceğine eminim.
Aslında çok basit bir şey söylüyoruz. Ucuzken al, pahalıyken sat. Ucuzken alıyor muyuz? Ben kendim yerli hisse senedi fonuma bir miktar daha ekledim bu ay. Bu hafta sonu açıklarım tekrardan. Her hafta sonu açıklıyorum zaten. Umarım satmak zorunda kalmam ancak hayat bu tabi. Ama gelecekte bu fonlar geçmişte olduğu gibi kazandırma ihtimali var. Şimdiden söylüyorum.
Zaten bir şey çok kazandırıp, çok kaybettirmiyorsa orda bir sıkıntı vardır. Her zaman kazandıran bir şey olamaz. Kazandırır ya da kaybettirir. Çok kaybettiren bir ürün çok kazandırabilir. Buyrun size çok kazanma fırsatı.
Ben de iyice bu fonları pazarlayan adama dönüştüm birden ama geçmişte kazandırdıklarını bildiğim için Bu konuyu açayım dedim. Sizin de fikirleriniz varsa yazabilirsiniz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bu arada her hafta salı günü kaybettiren, cuma günü de kazandıran fonları yazmaya devam edeceğim.