Selamlar,
Bugün bu ay almaya başlayacağım yatırım fonu İstanbul Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon incelemesini yapacağım. Takip eden varsa normalde ben İş Portföyün blockchain fonunu alıyordum. Detaylar burada.
Yatırımda temel kurallardan birisi de çeşit yapmaktır. Çeşit yapmazsanız yani paranızı bölmezseniz aldığınız malın fiyatı çok düşerse sıkıntı olabilir. O yüzden çeşit yapmak iyidir. Ben de blockchain yatırımını çeşitlendirmek istiyorum. Bu yüzden bu fonu da almaya karar verdim. Yatırım için ayırdığım belli bir bütçe var. Blockchain yatırımı ise bu bütçenin %33′ünü oluşturuyor.
Ben de yatırım bütçemi bölmeye karar verdim. Paramın %16.5′i ile İŞ PORTFÖY BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİ KARMA FON diğer %16,5′i ile İSTANBUL PORTFÖY BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİ KARMA FON alacağım.
Gelelim fondan beklentilerime. Bu fon bitcoin artışını iyi yakaladı. Ancak şöyle bir durum var. Bitcoin dolar bazlı %130′u gördü sanırım. Benim her zaman yükseklerde gözüm yok. Ben kendimle yarışıyorum. Belirli miktar kazancım olsun yeter. Blockchain teknolojisi konuşulmaya başlandığında ben geç kalmamış olayım tamam diyorum.
Olayı şöyle anlatayım. Diyelim ki blockchain her yerde kullanılmaya başlandı. Hisseleri tavan yaptı. Sende de 100 adet bu fondan mı olsun istersin yoksa 1 milyon tane bu fondan mı?
Yaklaşık 3 aydır blockchain fonu biriktiriyorum ve çeşit olarak bu fondan da almaya karar verdim. Eğer blockchain teknolojisinin geleceğine benim gibi inanıyorsanız alabilirsiniz. Belki 3 sene belki 5 sene belki de 10 sene almaya devam edeceğim. Belki para kaybedeceğim. Bunun riskini alarak yatırım yapıyorum. Siz de ona göre karar verin.
Bu yatırım size para kaybettirebilir! Ona göre karar verin! Burayı kalın yazayım da ondan sonra dava etmeyin 😃
Fon Genel Bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 1,539026
- Günlük Getiri (%): %0,9331
- Pay (Adet): 66.388.026
- Fon Toplam Değer (TL): 102.172.890,86
- Kategorisi: Karma Fon
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 2 / 9
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 8.323
- Pazar Payı: %2,43
Fon Getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %15,081561
- Son 3 Ay Getirisi: %15,131838
- Son 6 Ay Getirisi: %56,916495
- Son 1 Yıl Getirisi: %86,686641
Fon Varlık Dağılımı:
- Yabancı hisse senedi
- Yatırım fonları katılma payları
- Finansman bonosu
- Takasbank para piyasası
- Yabancı borsa yatırım fonları
Daha detaylı bilgilere devletin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. Buradan.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.