Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişebilir. En mantıklı yatırım aracı size o paranın ne zaman lazım olacağıyla, yatırım riskinizle ve diğer şeylerle alakalı olabilir.
En mantıklı yatırım aracı bence şirketlere yapılan yatırımdır ancak bu çok riskli bir yatırımdır. Paranız batabilir. Ancak bunun bir yöntemi var. Güvenli olarak gördüğüm hisse senedi fonları bu riski azaltabiliyor.
Mesela yatırım tavsiyesi olmamakla beraber biriktirdiğim fonlar mevcut. Burada her hafta kar zarar durumunu da paylaşıyorum.
Hatta bu hafta zarar etsem de olaya uzun vade baktığım için bir sorun görmüyorum. İlerleyen günlerde kar mı ettim yoksa zarar mı ettim hep birlikte göreceğiz. Hatta diğer yatırım araçlarıyla paramı kıyaslarım.
En mantıklı yatırım aracı nedir?
En başta da belirttiğim gibi yatırım yaparken zaman çok önemlidir. Örneğin yatırımda bir yıl kısa vadedir.
Bunun dışında örneğin para size 2 hafta sonra lazım olacaktır mevduata koyabilirsiniz. He ben tarla alırım 20 sene sonra bile belki satmam derseniz farklı bir yatırım aracı olabilir. Zaman burada çok önemli bir yer tutar.
Yapılan yatırım kişiden kişiye göre değişir. Hisse senetleri bence en mantıklı yatırımdır. Size göre mevduat en mantıklı yatırım olabilir. Zamana göre değişir.
Ancak riskinizi en mantıklı şekilde çeşitlendirmek çok önemlidir. Çeşit yapmalısınız. 1 miktar paranız varsa beşe bölüp öyle yatırım yapabilirsiniz.
Özetlemek gerekirse yatırımda zaman ve çeşitlilik çok önemlidir.
Peki size göre en mantıklı yatırım aracı nedir?