Selamlar. Bugün yatırımcısı olduğum '‘İŞ PORTFÖY BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİ KARMA FON’' adlı fonu inceleyeceğim. Ben bu fonu uzun vadeli olarak biriktiriyorum. Detaylı analize geçmeden önce fonun bilgilerini inceleyelim. Bu bilgileri devletin resmi sitesi tefas’tan aldım.
Fon Genel Bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 2,573885
- Günlük Getiri (%): %-0,6870
- Pay (Adet): 79.762.807
- Fon Toplam Değer (TL): 205.300.266,78
- Kategorisi: Karma Fon
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 4 / 10
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 9.468
- Pazar Payı: %4,03
Fon Getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-2,240591
- Son 3 Ay Getirisi: %19,756744
- Son 6 Ay Getirisi: %45,638405
- Son 1 Yıl Getirisi: %70,534338
Fon Varlık Dağılımı:
- Yabancı hisse senedi
- Yatırım fonları katılma payları
- Yabancı özel sektör borçlanma araçları
- Yabancı borsa yatırım fonları
- Hisse senedi
- Ters-Repo
- Finansman bonosu
- Vadeli işlemler nakit teminatları
- Özel sektör tahvili
Fonun getirilerine bakacak olursak bu fonun düşüşte ve çok az bir getiri sağladığını görürüz. Başka bir şeye para yatırsaydık çok daha fazla kazanırdık. Zaten dolar bazlı bir fon olduğu için %45 getiri sağlamış. Dolar zaten %41 getirmiş. Paramızı dümdüz olarak dolara yatırsaydık %41 getiri sağlamış olacaktı. Bu fonun artısı %4 mü? Elbette değil. 6 aylık sürece bakarsak gözümüz yarım görürüz. Biz ufka bakıyoruz. Çok çok uzağı bile görebiliyoruz. Benim tavsiyem bu fonun gelecekte çok kıymete bineceğidir.
Birikim yapmaya başladığımda nedense en fazla parayı bu fondan kazanacağımı düşünerek başladım. Birikim yazım için tıklayınız.
Bu arada benim düşüncem blockchain teknolojisinin gelecekte mutlaka kullanılacağıdır. Siz böyle düşünmüyorsanız elbette almayın. Fonun risk değeri 6. Yani çok düşebilir, çok çıkabilir. Bunu göz önünde bulundurun.
Dediğim gibi bu fon ne kadar düşüşte de olsa, bence 6 ayda bile bu kadar getiri sağlamış ancak fonun asıl değeri bu değil. Bu teknoloji kullanılmaya başlanırsa çok daha fazlası olacaktır.
Benim gibi mal ucuzken alınır diyorsanız buyrun. Elbette yatırım önerisi değil.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.