Selamlar,
Günümüzde yapay zeka yavaş yavaş bir çok alanda kullanılabilir hale geldi. Peki biz buradan nasıl gelir elde edebiliriz?
İlk akla gelenlerden bir tanesi e-kitap. İsterseniz İngilizce, isterseniz Türkçe e-kitap yapabilirsiniz.
Türkçe olarak pek satış yapabileceğinize inanmıyorum ancak İngilizce e-kitaplar satabilir. Bu herhangi bir konuda eğitim olabilir veya bir hikaye vs. olabilir. (Bu arada bildiğim kadarıyla bir çok Türkçe e-kitap satan kişiler de var. Bu işten 5 haneli, 6 haneli kazanan da vardır muhakkak. 5 hanelisini gördüm de 6 haneliyi bilmem)
Eğer İngilizce e-kitap satmak istiyorsanız bunu güzel bir şekilde tanıtmanız gerekiyor. Tabi bunu da chatgpt’ye sorabilirsiniz ancak bunu size söyleyeceğini sanmıyorum.
Örneğin Tiktok, burada tanıtım yapacaksınız ancak videolarınız yabancıların önüne düşmüyor mü? İngiltere sim kartı alın veya hangi ülkenin keşfetine düşmek istiyorsanız o ülkenin sim kartını alın.
O ülkenin keşfetine videonuz düşecektir. Diyelim ki video 1000-2000 izlendi. Kitabınız da 9 dolar. 1 kişi bile alsa başlangıçta yeterli olabilir.
Ama bence her şeyi yapay zekaya yaptırmak yerine bilgili olduğunuz bir konuda özgün bir e-kitap oluşturursanız çok daha güzel olabilir. Kitap kapağı tasarımı için yine canva veya diğer yapay zeka uygulamalarından yardım alabilirsiniz.
Ancak yine bilgili olduğunuz konuda chatgpt’ye uygun soruları sorarak güzel bir e-kitap oluşturabilirsiniz.
Yalnızca chat gpt değil google’ın yapay zekası bard çıktı. Bence yeteri kadar iyi değil ama gelişecektir tabi.
Eğer bir işiniz varsa ve bu konuda bilgiliyseniz zaten bir şekilde para kazanacaksınız bir de üstüne amazon kindle veya etsy gibi platformlarda satış yaparsanız üzerine bal-kaymak olur…