Selamlar, bugün Ak Portföy’ün petrol fonunu inceleyen kısa bir yazı yazmak istiyorum. Veriler tefas.gov.tr üzerinden alınmıştır.
AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU
Fon Genel Bilgileri
- Son Fiyat (TL): 0,071497
- Günlük Getiri (%): %1,9623
- Pay (Adet): 15.843.218.489
- Fon Toplam Değer (TL): 1.132.741.291,84
- Kategorisi:Yabancı Fon Sepeti Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 48 / 69
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 35.145
- Pazar Payı: %2,87
Fon Getirileri
- Son 1 Ay Getirisi: %19,110052
- Son 3 Ay Getirisi: %59,977177
- Son 6 Ay Getirisi: %56,164952
- Son 1 Yıl Getirisi: %45,532079
Sağlam bir yatırım yapmak istiyorsanız, sağlam yatırım fonlarını seçmek gerekiyor. Önümüzdeki uzun yıllar boyunca petrolün kullanım alanlarının azalmayacağını, hatta artacağını düşünüyorum. Yıllık getirisi az olsa da son 3 yılda altın, dolar ve bist100′den fazla getiri sağlamış. Bu ay getirisi %19. Bildiğim kadarıyla bu fonda %10 vergi var. Ona göre hesaplarınızı yapıp yatırım yapabilirsiniz. Elbette yatırım tavsiyesi değil ancak sağlam bir emtia istiyorsanız bence bu fon sizi üzmez. Ne çok kazanır, ne çok kaybedersiniz. Benim düşüncem bu fonun ucuz kaldığı ve alınabilir olduğu.
Ayrıca şöyle bir durum var. Elektrikli araçların batarya üretiminde bildiğim kadarıyla petrol kullanılıyor. Yani elektrikli araçlar artsa bile petrol kullanımı azalmayacak gibi bir durum var. Önümüzdeki günlerde ne olacağını hep birlikte göreceğiz tabi. Ben bu yazıyı tarihe not düşme açısından paylaşıyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.