Günümüzde 1000 liranın değeri yok. Yani yatırım yapacak kadar yok. Ancak bu yazıda size 1000 lira ile yatırım yapmanın güvenli yollarını ve güvensiz yollarını yazmaya çalışacağım.
Diyelim ki her ay maaşınızdan 1000 lira arttırabiliyorsunuz veya tamı tamına 1000 liranız var hızlı para kazanmak istiyorsunuz. Bi kere hızlı para kazanmayı unutun. Ne kadar hızlı para kazanabiliyorsanız o kadar çok riski var. Bizim amacımız güvenli ve sağlam bir şekilde paramızı arttırmak olacak. Örneğin kripto para. Kazandığınızı kaybetmeniz 1-2 dakika sürebilir. Bana göre kumardan farkı yok. O yüzden hızlı para kazanmak isteyenlerin bu yazıyı okumadığını farz ediyorum ve yazıma devam ediyorum. Zaten hızlı para kazanmak isteyenlerin bu yazıyı okumaya sabrı da olmaz genelde.
Neyse gelelim sadede, diyelim ki 1000 lira maaşınızdan arttırabiliyorsunuz ve yatırım yapmak istiyorsunuz. Benim ilk önerim yatırım fonları olacaktır. Ancaak bunun yerine borsa’dan güvendiğiniz şirketin hisselerine de ortak olabilirsiniz.
Ama bir amacınız olmalı. 1000 lira yatırım yapıyorsunuz kaç para olunca çekeceksiniz? 100000 lira? Güvendiğiniz hisse ne kadar artar? Hedefiniz diyelim ki 10000 lira. Kaç ayda ulaşırsınız? Trendler neler? Uzun vade mi? Kısa vade mi? Bunların hepsi bir soru…
1000 lirayı faize atsanız bile 8-9 ay sonra 10.000 lira olur belki. (faize hiç para atmadım, atmam .d ondan bilmiyorum)
Her ay 1000 liralık altın alsanız? (en güvenli ve mantıklı yatırım)
Güvendiğiniz bir teknoloji şirketinin 1000 liralık hissesiniz almak? (örneğin tesla, amazon vs)
Bana göre en iyisi parayı üçe beşe bölüp hepsini yapmak olabilir.
Mesela 200 lirası ile altın, 200 lirası ile google hissesi, 200 lirası ile yatırım fonu, 200 lirası ile gümüş. vs vs…
Yatırım yaparken çeşit yapmak en iyisidir.
Neden böyle y. özdil gibi enter’a basarak yazdım bilmiyorum??
Ayrıca şunu yazmak zorundayım yasal olarak. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım tavsiyesi değildir. Bilgilendirmedir.
Ayrıca enflasyona yatırım yapmak diye bişey var onu da belki başka yazıda anlatırım.