Selamlar, bu yazımda size yol gösterici olmaktan ziyade sadece fikir amaçlı bir şeyler karalamak istiyorum. Dünya hızla değişiyor ve şuanda gördüğümüz işlerin gelecekte var olmayacağını kestirebiliyoruz. Bu yüzden gelecekte neler olabilir şöyle bir bakalım.
Uzaktan çalışma: Daha fazla şirket uzaktan çalışmayı benimsedikçe, uzaktan ekiplerin etkili bir şekilde iletişim kurmasına ve işbirliği yapmasına yardımcı olacak çözümlere olan talep artacak. Bu bir yazılım ürünü, danışmanlık hizmeti veya başka bir şey olabilir.
Benim aklıma gelen ilk şey bir cafe açmak yerine insanların gelip bedava ürün alabildiği bir ofis açmak ve şirketlere kiralamak. Atıyorum bi kahve makinesi koyarsınız insanlar kendi kahvesini kendisi alabilir. Kargoları ordan alabilir vs vs. Geliştirilebilir bir iş modeli olabilir.
Doğa dostu iş fikirleri: İklim değişikliği konusundaki endişeler arttıkça, bireylerin ve işletmelerin çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı olacak teknoloji ve hizmetlere olan talep artacak. Bu, yenilenebilir enerji, enerji verimli cihazlar, sürdürülebilir inşaat teknikleri ve daha fazlasını içerebilir.
Sağlık alanı: COVID-19 pandemisi, sağlık konularına artan bir ilgi getirdi. İnsanların fiziksel veya mental olarak sağlıklı kalmasına yardımcı olacak ürün veya hizmetler sunan işletmeler yüksek talep görebilir. Bu, bir fitness uygulamasından bir ruh sağlığı danışmanlık hizmetine kadar her şey olabilir.
Mesela ülkemizde çok yaygın kullanılan reklamlarını sürekli gördüğüm hiwell terapi veya evimdeki psikolog gibi. Veya doktorun uzaktan çalışabileceği hastalara yönelik bir uygulama olabilir.
Online Eğitim: Yine pandemi ile birlikte hayatımıza giren online eğitim ile ilgili uygulamalara yönelik çalışmalar yapılabilir. Mesela online eğitim sitelerine bakacak olursak udemy var. Udemy’de olmayan şey ne? Bunu bulabilirseniz çalışmalarınıza başlayabilirsiniz.
Yapay zeka ile ticaret: Yapay zeka artık hayatımıza girmiş durumda. Yani benim gibi normal insanların da yapay zeka kullanabildiğini hatırlamak gerekiyor. Yapay zeka müşterilerin geçmiş alışveriş davranışları, tarama geçmişi ve diğer verileri analiz ederek kişiselleştirilmiş ürün önerileri ve pazarlama mesajları oluşturabilir. Bu, müşteri deneyimini geliştirir ve satışları artırabilir.
Benim düşündüğüm bazı iş modelleri veya iş fikirleri bunlar. Eğer sizin de düşündüğünüz bir şeyler varsa bu tartışma konusuna yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.