Buna domain emlakçılığı da deniliyor. Domain emlakçılığı (domain real estate), internet üzerinde alan adlarının (domain) alınıp satılması işlemine verilen addır. Bu işlem, gayrimenkul emlakçılığına benzer şekilde, çeşitli domain isimlerinin satın alınması ve sonra daha yüksek bir fiyata satılması üzerine kuruludur.
Mesela size domainyurdu.com'dan aldığım bir görseli buraya bırakıyorum.
Domain al-sat. Özellikle popüler ve aranan domain isimlerini erken bir tarihte satın almayı ve bu alan adlarının değer kazanmasını beklemeyi hedefler. Değer kazandıkça, bu alan adları daha yüksek bir fiyata satılabilir. Bu işlem, genellikle potansiyel alıcıların ilgisini çeken, popüler kelimeler veya ifadeler içeren domain adları üzerinde yoğunlaşır.
Sadece yeni domainler değil. Süresi biten domainler de alınıp satılabilir. Ben bu siteden süresi biten domainlere bakıyorum: https://www.expireddomains.net/
Domain al-sat yaparken dikkat edilmesi gerekenler
İlk adım, almak istediğiniz domain isimlerini belirlemektir. Bu, genellikle popüler kelimeleri veya ifadeleri, özellikle de belirli bir sektörle ilgili olanları içerir. Bu aşamada, ayrıca hangi domainlerin kullanılabileceğini ve hangi domainlerin daha yüksek bir değeri olabileceğini belirlemek için de biraz araştırma yapmanız gerekebilir.
Araştırmanızı tamamladıktan sonra, belirlediğiniz domain adlarını bir domain kayıt şirketinden satın alabilirsiniz. Bu genellikle online bir süreçtir ve bir kredi kartı veya başka bir online ödeme yöntemi gerektirir.
Domain isminizi satın aldıktan sonra, onu bir domain satış platformunda listeleyebilir ve satışa sunabilirsiniz. Bu platformlar, domain isimlerini satmak ve almak isteyen kişileri bir araya getirir. Burada, domain isminizin değerini belirlemek ve potansiyel alıcılarla pazarlık etmek için de biraz araştırma yapmanız gerekebilir.
Bir alıcı bulduğunuzda, domain isminizi onlara satabilirsiniz. Bu genellikle online bir süreçtir ve genellikle bir domain transfer sürecini içerir. Bu süreç, domain isminin yeni sahibine aktarılmasını ve ödemenin alınmasını içerir.
Eğer doğru isimleri doğru zamanda bulup doğru zamanda satabilirseniz, karlı bir işi olabilir.