Bugün Marmara Capital Portföy Hisse Senedi Fonunu incelemek istiyorum. Hisse senedi fonları arasında 3 ve 5 yıllıkta birinci sırada.
3 yıllıkta %836, 5 yıllıkta ise %1493 getiri sağlamış. Bu fona bakarken yatırımın ne demek olduğunu canlı canlı gördüğümüzü düşünüyorum. Gerçi benim için yatırım dediğimiz şey 3 veya 5 yıllık değil ancak uzun vadeli baktığımızda gerçekten en iyi kazancı sağlayan bu fon olmuş. Son zamanlarda borsa çok arttığı için ben bu fondan almayı bıraktım. Bütçem kadar aldım. Alırsam da ufak ufak alırım ancak biriktirmeye devam edeceğim. Ama borsa düşerse daha çok almaya çalışırım çünkü uzun vadede getirisi çok olan bi fon.
Ayrıca Haydar Acun’un burada yaptığı açıklama çok hoşuma gitmişti:
Bizim için baştan beri tek hedef var, uzun vade de borsadan, faizden, enflasyondan, dövizden daha fazla getirmek.
Yatırımcılarımız beklentilerini düşük tutup, performansımızı aylık hatta yıllık bile değil, 2 şer 3 er yıllık periyotlarla değerlendirmeli.
Yani paranız yüzde yüz artacak demiyorum tabi ama fonun hedefi olması güzel. Ben en az 10 yıllık baktığım için duruma benlik sıkıntı yok zaten. 🙂 Ayrıca bu yatırım fonunu emeklilik fonu olarak düşünüyorum.
Detaylı fon incelemesini her zaman olduğu gibi burada bulabilirsiniz. Bu siteden fon alıp satılmaz. Yalnızca burada fiyatları görürsünüz.
Fon Genel Bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 0,278154
- Günlük Getiri (%): %4,0349
- Pay (Adet): 11.067.455.612
- Fon Toplam Değer (TL): 3.078.460.026,48
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 6 / 90
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 37.694
- Pazar Payı: %5,3
Fon Getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %29,262727
- Son 3 Ay Getirisi: %59,820962
- Son 6 Ay Getirisi: %166,433587
- Son 1 Yıl Getirisi: %232,592787
Fon Varlık Dağılımı:
- Hisse Senedi
- Takasbank Para Piyasası
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.