Steve Ballmer (24 Mart 1956, Detroit, ABD), 1986’da Microsoft’un 1.0 reklamında yer alan ve 2000’den beri Microsoft’un yönetim kurulunda yer alan ve aynı zamanda başkanlığını üstlenen Yahudi-Amerikalı bir iş adamıdır. Forbes dergisi, 2006’da onu en zenginler listesinde 84. sıraya koydu.2009’da Bill Gates’in yerine geçti ve şu anda da Microsoft’un CEO’su konumundadır.
Steve Ballmer Eğitim Hayatı
Ballmer; Detroit, Michigan’da Beatrice Dworkin ve Ford Motor Company’de yönetici konumunda yer alan Frederic Henry Ballmer’ın çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası bir İsviçre göçmeni ve annesi Yahudi kökenli bir Amerikalıdır. Akademik değerlerle büyütülen Ballmer, Michigan’daki Farmington Hills Lisesi’ne ve Detroit County Day School’a katıldı. Okulun basketbol takımının menajeriydi. Sosyal ve toplumsal başarılara imza atan Ballmer, 1973 yılında buradan derece ile mezun olmayı başardı. Harvard Üniversitesi Matematik ve İktisat Fakültesi’ne net 800 puanla giriş yaptı.
Steve Ballmer, kolejdeyken Harvard Crimson futbol takımı için reklamlar sattı, Harvard Advocate’i yönetti ve çalıştı. Ballmer, 1977’de uygulamalı matematik bölümünü lisans derecesi ile başarı ile bitirdikten sonra, Procter and Gamble’ın kadrosuna ürün müdür yardımcısı olarak katıldı. Burada İki yıl çalışmanın ardından MBA derecesini almak için okula yeniden başlamakta karar kıldı. Stanford İşletme Enstitüsü’nde okumaya başladı. Microsoft’a katılabilmek için Stanford Business Institute’tan ayrıldı.
Steve Ballmer Microsof Zamanları
Steve Ballmer, Microsoft’a 11 Haziran 1980’de katıldı ve Microsoft’un önemli olan ilk 30 çalışanının arasındadır ve Gates aracılığı ile işe alımı gerçekleşen ilk CEO’sudur. Ballmer’a ilk etapta 50.000 dolarlık bir maaş ve şirketin hisselerinin bir yüzdesi teklif edildi. Microsoft 1981’de kurulduğunda, Ballmer firmanın sadece yüzde 8’ine sahipti. İlerleyen 20 yıl boyunca Ballmer, Microsoft’ta operasyonlar, işletim sistemi oluşturma, satışı ve desteği dahil olmak üzere çeşitli departmanlarda çalıştı. Ocak 2000’de Ballmer resmi olarak CEO olarak atandı.
Dünyanın en zengin iş insanları kategorisinde adını ilk 5’te geçirtmeyi başaran Steve Ballmer’ın 2022 yılı içerisinde tahmini olarak net serveti 84,5 Milyar dolardır. Kendisi aynı zamanda da en çok yardım yapan hayırseverlerden de birisidir.