Bayram Harçlığı Başvurusu nedir?
Geçtiğimiz yıllarda halk arasında bayram harçlığı olarak dillendirilen ve devlet tarafından herkese verildiği söylenen “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma sonucu uygun kişi veya kişilere verilmek üzere ilgili şartların sağlaması ve tasnif çalışmaları sonrası sosyal yardıma hak kazananlara yardım ödemesi yapılmakta olan bir sistemdir.
Nasıl Başvuru Yapabilirim?
E-Devlet üzerinden yapılmakta olan başvuru aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz.
- E-Devlet sitesine giriş yaptıktan sonra sağ üstten “Giriş Yap” tıklayarak TC Kimlk numarası ve şifre girişi yapılmaktadır.
- Giriş yapıldıktan sonra gelen sayfada karşısınıza çıkan arama bölümüne “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazarak seçimi Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığına ait ilgili yeri seçerek giriş yapılmaktadır.
- Açılan sayfada bakanlığın başvuru şartlarına bakarak uygun olup olmadığına bakıldıktan sonra uygun olunması durumunda sağ tarafta “Yeni Başvuru” kısmına tıklayarak bakanlığın aydınlatma metni ve açık rıza formlarıının kutucukları tıklandıktan sonra Başvur seçeneğine tıklıyoruz.
- Başvur dedikten sonra kişinin kimlik bilgileri ve adres bilgileriniz çıkmaktadır. Adresiniz doğru olduğuna emin olduktan sonra “Evet” diyerek “Devam Et” seçeneğine tıklıyorsunuz.
- Gelen ekranda “Herhangi bir geliriniz var mı?” seçeneklerden birini işaretleyerek devam ediyorsunuz.
- “IBAN numarası” Bu kısım ilgili yardım sonucunun uygun bulunmanız halinde yazmış olduğunuz banka hesap numaranız olup, bu kısmı doldurunuz.
- “Sosyal Yardım Alıyor musunuz?” kısmını işaretliyorsunuz.
- “Kirada mı oturuyorsunuz?” kısmının ilgili kısmını işaretleyerek bir sonrakine geçiniz.
- İkametgah hanenizde siz hariç kaç kişi yaşadığını seçiyorsunuz.
- “T.C. Kimlik Numaranız – Adınız – Soyadınız – Cep Telefonu Bilgileri” kısımlarını doldurarak bilgilerini doldurduğunuz kişinin “Geliri var mı?” kısmını seçerek diğer adıma geçiyoruz.
- Diğer adımlarda ilgili soruların cevaplarını vererek en son karşınıza çıkacak olan “İhtiyaç ve taleplerinizi açıklayınız” kısmını doldurarak “Devam Et” seçeneğine tıklayınız.
- Yapılmış olan işlemlerin Ön İzleme halinde bilgiler ekrana gelmekte olup işlemi tamamlıyoruz.
Sosyal Yardım Programları hakkında bilgi almak için tıklayınız.