İnsanların en çok merak ettiği, araştırdığı ve gündemde yer edinmiş çok konuşulan haberlerden bazılarını buraya not alıyorum. Eğer sizin de eklemek istediğiniz haber veya insanların bilmesini istediğiniz bişeyler varsa buraya yazabilirsiniz.
Gündem yine çok yoğun. İnternet üzerinden yanıltıcı bilgi yaymaya hapis suçu geliyor. 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecekmiş.
“Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni, genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır”
Bu yasa çok önemli. Artık herhangi bir şey yazarken bu haber iktidara yarar mı yaramaz mı diye soracağız ister istemez 😃
Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelerek, ‘üzerimde bomba var’ diyen şahıs polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş. Geçmiş olsun.
İstanbul’da ortalama kira bedeli 6 bin 360 liraymış.
Benzine 1,43 mazota ise 1,38 zam bekleniyormuş. LPG’ye de 40 kuruş zam gelmiş.
Son 12 yılda rakıya gelen zam oranına bakın üstü kapalı içmeyin demek bu bence 😃 Neyse ben bıraktım içmiyorum zaten.
Resmi Gazete Kadına karşı işlenen suç nitelikli kabul edilmiş. Resmi gazeteye ulaşmak için tıklayınız.
Ayrıca Resmi Gazete’ye bakarsanız vergisiz bir şekilde 400 bin ton şeker ithalatına izin verildiği görülüyor.
TRT bandrol ücreti %6′dan %12′ye çıkarılmış.
Ümit Özdağ: “Soylu’yu bir yerde görürsem kendisine vuracağım, haberi olsun.”
Dolar 16,36 şuan. Merkez Bankası politika faizini yüzde 14′te sabit bırakmış.
Dolara yapmak istediğim:
Muhtar zaten neye yarıyor ki? E-Devlet denilen bişey var. Yetişmiş adamları da muhtarın yanına vererek çürütmek yerine onlara iş sahası açmak daha iyi değil mi? Binlerce üniversite mezunu işsiz. Muhtarın yanında ne yapıcak üniversite mezunu adam? Hayır helikopter kullanmayı bilen adama el arabası mı vereceksiniz? Bu ne saçma bir vaad?
Mahkemelerdeki icra dosyası sayısı, 23 milyon küsürmüş. İnanılmaz.
Bugün gündemde gözüme takılan gündemdeki olaylar bunlardı. Okuduğunuz için teşekkür ederim.