İnsanların en çok merak ettiği, araştırdığı ve gündemde yer edinmiş çok konuşulan haberlerden bazılarını buraya not alıyorum. Eğer sizin de eklemek istediğiniz haber veya insanların bilmesini istediğiniz bişeyler varsa buraya yazabilirsiniz.
Google aramalarına baktığımda gündemde en çok konuşulan konulardan bazıları KPSS başvuru tarihleri, enflasyon belirtisi ve silahlı çatışma olayı olmuş.
KPSS başvurusu 24 Mayıs ile 6 Haziran tarihleri arasında yapılabilecekmiş.
İstanbul Beyazıt’ta 2 grup arasında çıkan silahlı çatışmada biri polis, 8 kişi yaralanmış. 27 kişinin gözaltına alındığı söyleniyor.
Mayıs ayı enflasyon beklentisi merak edilmiş. Merkez Bankası (TCMB) mayıs ayı enflasyon oranı beklentisi anket sonuçlarını açıklamış. (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 46,44 iken, bu anket döneminde 57,92 olmuş. Biz bir de ENAG'ın açıkladığı enflasyon oranlarına bakalım. Beklemedeyiz.
Bugün ayrıca kabine toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı önemli açıklamalar yapmış. Açıklamalardan bazıları şöyle:
- 550 bini bulan yoklama kaçağı vakaya gençlerimize müjde vermek istiyorum. Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli yolunu açıyoruz.
- Açık cezaevlerindeki hükümlerinin Covid-19 izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz.
- Hayat pahalılığı başta olmak üzere çeşitli sıkıntılara karşı karşıya olduğumuz gerçektir. Fakat bu millet gerici bir muhalefeti de hak etmiyor. Ülkemizin bu güne kadar her meselesini nasıl biz çözdüysek, Allah’ın izniyle yine bu sıkıntıların üstesinden biz geleceğiz.
- Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ABD Senatosuna gidip Türkiye aleyhine konuşup, F-16’ları vermeyin dedi. Benim için artık Miçotakis diye biri yok.
Ali Koç Beyaz TV’ye çıkmış. “İktidar bu işin içinde demiyorum ama siyasette spor dünyasına eli uzanan kişiler dibine kadar bu işin içinde.” bu sözü önemli. Programı izlemek isterseniz tıklayınız.
Dünya gazetesinin haberine göre otomobillere %20 enflasyon zammı bekleniyormuş. Zaten alamıyorduk.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan konut fiyat endeksine göre Mart ayında konut fiyatları yıllık %110 artmış.
Türkiye’nin kısa vadeli dış borcu 181.4 milyar dolar ile rekor seviyeye yükselmiş.
- Dolar: 15,92
- Euro: 17,03
- Altın: 949
Bu kurlarla zaten ev araba almak imkansız bir halde. Al bir de şuna bakın bakalım ev alabilecek miyiz?
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasına göre: 2022 yılının ilk dört ayında Türkiye’yi toplam 8 milyon 885 bin 876 kişi ziyaret etmiş.
Premier League’de 2021-22 sezonunun şampiyonu Manchester City olmuş.
Uzay Yolcusu seçmeleri başlamış. Başvuru yapmak isteyenler buradan başvuru yapabilir: https://uzaya.gov.tr
Bülent Arınç: “Benim gördüğüm enflasyon TÜİK’e benzemiyor.”
Ayasofya gündemde.
Starbucks, 15 yıldır faaliyet gösterdiği Rusya’daki 130 kafesini kapatma kararı almış.
AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis: “Silkelenmemiz lazım. Gençlerin erken evlenmesi, erken yol alması, daha çok çocuğa sahip olması lazım.”
Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan: “ ‘Kılıçdaroğlu’yla Erdoğan ikinci tura kalırsa Erdoğan’ı destekleriz’ dedik başımıza gelmeyen kalmadı. Özellikle Konya’da o kadar ciddi tepki oldu ki biz de şaşırdık. İkinci turda kimseye destek vermeyeceğiz.”
Bu olayın tiktok’ta 100 milyon izlenmesi var bence 😃
İstanbul’da yapılan toplu ulaşım zammının öğrencilerle ilgili kısmı geri çekilmiş.
Gündemde çok konuşulan açıklamalar olmuş. Ben Ali Koç’un neden Beyaz TV’ye çıktığını anlamadım? Ama Rasim Ozan’a son söylediği sözü çok doğru buldum. Umarım basından bunun gibi insanlar temizlenir gider. Zaten en önemli şey halk için basındır. Neyse bakalım yarın neler olacak. Okuduğunuz için teşekkür ederim.