İnsanların en çok merak ettiği, araştırdığı ve gündemde yer edinmiş çok konuşulan haberlerden bazılarını buraya not alıyorum. Eğer sizin de eklemek istediğiniz haber veya insanların bilmesini istediğiniz bişeyler varsa buraya yazabilirsiniz.
Bugün gündemde lig maçları var. Ancak benim futbolla pek aram olmadığı için yazmıyorum. Eğer ilginiz veya yorumunuz varsa yazabilirsiniz. Bunların dışında kira artışlarına hükümet tavan fiyat uygulaması yapacakmış. 3 bakanlık çalışmalar yapıyormuş. Henüz detaylı açıklama yok ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum '‘Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır.’' açıklamasında bulunmuş.
Koronavirüs vaka sayısı 1000 kişinin altına düşmüş. 3 gün boyunca binin altında vaka sayısı olursa toplu taşımada da maske kalkacakmış. Ayrıca sağlık bakanı Fahrettin Koca “Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır.” demiş.
Ay’da bulunan suyun içilebilir olabileceği keşfedildimiş. Kaynak
Keşke esnaf olsaydım cama AY SUYU GELMİŞTİR yazardım.
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı 5. kez Avrupa şampiyonu olmuş.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Türkiye’de tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir kişi yok. Tweetin içinde yazandan dolayı soruşturma açılıyor.
Günün en dikkat çekici açıklamasıydı buydu galiba. Neyse bişey demeyelim de içeri almasınlar.
AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer: “Karpuzu gidip marketten alırsanız bu olur. Ben her sene karpuz ekiyorum mesela.”
Bana gayet mantıklı geldi. Hatta starbucks kahvesi içeceğimize kahve dükkanı açalım ki ucuza gelsin. Hiç ekonomiden anlamıyoruz.
Dün Ak Parti mitinginden dönen gençler trafik kazası geçirmiş. 3 kişi hayatını kaybetmiş. Ailelerinin başı sağolsun. Yaralılara acil şifalar dilerim.
Bu neymiş lan korkunç.
İyi Parti İstanbul’da 100 bin üyeye ulaşmış.
Bodrumda bir özel plajda lahmacun 200 liraymış. Olabilir valla benim fiyat algım tamamen bitti 😃 Kola ne kadar acaba 50 lira falan mı?
Türkiye, Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası’nı 19 madalya ile tamamlamış. Tebrik ederim.
Yarın kabine toplantısı var. Öncelikli konu Nato konusu. İsveç ve Finlandiya’nın Nato başvurusu gündemde. Bakalım bizi yarın neler bekliyor. İyi haftalar dilerim. Okuduğunuz için teşekkürler.