İnsanların en çok merak ettiği, araştırdığı ve gündemde yer edinmiş çok konuşulan haberlerden bazılarını buraya not alıyorum. Eğer sizin de eklemek istediğiniz haber veya insanların bilmesini istediğiniz bişeyler varsa buraya yazabilirsiniz.
Bugün Fox haber çok konuşuldu. Selçuk Tepeli çiftçi haberini sunarken sinirlenip canlı yayını terk etmiş. Ben de sonradan gördüm.
Dünya gazetesinin haberine göre TCMB rezervleri nette 3,5 milyar dolar gerilemiş. Kaynak.
Fiyat İstatistikleri Daire Başkanı Cem Baş görevden alınmış. Yerine Dr. Furkan Metin getirilmiş.
Şöyle bir tweet var. Buğday başakları kuru kafaymış. Ben de az önce farkettim. Dikkatli bakmamışım.
Benzine 1,02 indirim gelecekmiş.
Maymun çiçeği virüsü gündemde. Umarım covid gibi olmaz. Aman aman pü pü. Ülkelerin listesi:
- İngiltere
- İspanya
- Portekiz
- ABD
- Kanada
- İsveç
- İtalya
- Fransa
- Belçika
- Almanya
- Avustralya
Türkiye kadın milli sporcuları, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 5 altın 2 bronz madalya kazandı.
- 🥇Ayşe Çağırır
- 🥇Buse Naz Çakıroğlu
- 🥇Hatice Akbaş
- 🥇Busenaz Sürmeli
- 🥇Şennur Demir
- 🥉Sema Çalışkan
- 🥉Elif Güneri
Bu haberi görünce içimden şey dedim. Ulan yemin ediyorum aklıma gelmedi değil. Yani '‘canımızdan kıymetli mi?’' noktasına gelmek o kadar üzücü ki. Neyse.
Tarım analiz firması Gro Intelligence, dünyanın 10 haftalık tüketime yetecek kadar buğday stokunun kaldığını açıklamış. Küresel boyutta kıtlık yakın. Çiftçi haberine sinirlenen Selçuk Tepeli’yi haklı görüyorum.
Taliban, bürokraside birden fazla yerden maaş alınmasını yasaklamış. Kaynak.
Kadıköy Belediyesinden sonra Maltepe Belediyesine de rüşvet operasyonu yapılmış.
Almanya Hükümeti akaryakıt fiyatlarına %15 indirim yapmış.
Konya Büyükşehir Belediyesi, suya %35 zam yapmış.
Melih Gökçek de olmasa kim yüzümüzü güldürecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kolombiya ile uyuşturucu kaçakçılığı, terör ve organize suçlarla mücadele konusunda işbirliğimizi artıracağız.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Huzur evlerinde kalan yaşlılarımızın önemli bir kısmının iyi eğitimli, iyi kariyerli, yüksek gelirli çocuklara sahip olmaları düşündürücüdür.”
Kılıçdaroğlu: “Parlamentonun yarısı erkek, yarısı kadın olsun diye kanun teklifi sunduk. Reddettiler. İktidar olduğumuzda bu kanunu Meclis’e getireceğiz.”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “502 bin kişi gönüllü olarak ülkesine döndü.”
Murat Kurum: “‘Kanal İstanbul’da bütün alanı Katarlılar aldı’ dediler. Katarlıların aldığı 157 bin metrekare bir alan. 330.000.000 metrekare rezerv alandan yabancıların aldığı mülklerin oranı yüzde sıfır nokta sıfır, sıfır 35. Katarlıların ise 0.00045. Yani yok denecek kadar az”
Bu açıklama çok ilginçmiş cidden. 157 bin azmış hocam 🙂
Giresun’da, sahilde iki kişinin cinsel ilişkiye girdiği anları cep telefonu kamerasıyla kayda alıp sosyal medya hesaplarından paylaşan 2 polis görevden uzaklaştırılmış.
Almanya’da yapılan bir araştırmada, erkeklerin sarıldığında rahatlama duygusunu hissetmediği ortaya çıkmış.
Bugün Dünya Arı Günüymüş. Ben belirli gün ve haftalara pek takılmam ama arılar önemli 🙂
Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 5 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirilmiş.
Gündemde yer alan gelişmelerin bir kısmı böyleydi. Eğer sizin de dile getirmek istediğiniz bişeyler varsa yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.