İnsanların en çok merak ettiği, araştırdığı ve gündemde yer edinmiş çok konuşulan haberlerden bazılarını buraya not alıyorum. Eğer sizin de eklemek istediğiniz haber veya insanların bilmesini istediğiniz bişeyler varsa buraya yazabilirsiniz.
Bugün günlerden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramıydı. Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun. Ben artık her milli bayramda biraz buruk hissediyorum nedense. 140 Journos’un ''Atatürk’e Benzeyen Adam’' videosundaki taksici geliyor aklıma. Ben Atatürkçü olsaydım ülke bu halde olmazdı falan diyor ya. Aynı şeyleri hissediyorum nedense. Ama yine de Atatürk’ün '‘Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben asla umudumu yitirmedim.’' bu sözünü düşünmeden edemiyorum. Haklı. Neyse benim gibi buruk hissediyorsanız aklınıza bu söz gelsin. Öyle yazayım dedim.
En çok aratılanlara bakalım. En çok bekçilik sınavı merak edilmiş. Google aramalarına baktığımda. 2022 bekçilik sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00′da gerçekleşecek.
Cahit Özkan görevden alındı. Birleşik Arap Emirlikleri sözleriyle gündeme gelmişti kendisi.
Borderlands 3 Epic Games’te ücretsiz olmuş.
Anadolu Efes Euroleague’de üst üste 3. kez finale çıkmış.
Maymun çiçeği hastalığı Avrupa’dan sonra Amerika’ya da sıçramış.
Google, Rusya’da iflas sürecini başlatmış.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda Türkiye mülteci noktasında 1 numara, dünyada 1 numara ve biz bundan da rahatsızlık duymuyoruz.
Benzin 24 lira civarına dayanmış. 2020 yılının başında 5 lira civarındaydı. Ayrıca benzine 1 lira indirim bekleniyormuş. 2 gün zam bir gün indirim. 😃
Bakan Kurum: Yabancıların konut satımındaki oranı %3 civarında. Yabancılar alıyor diye konut fiyatları artmıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: “İşe alım mülakatlarında kesinlikle torpil yok.”
ABD Büyükelçiliği İstanbul’daki vatandaşlarına ‘CHP mitingine gitmeyin’ uyarısında bulunmuş.
Ömer Çelik’ten ABD Başkanı Joe Biden’a ‘ikna’ yanıtı: “Mesele Türkiye’nin ikna edilmesi değil, iki ülkenin teröre desteklerini kesmeleri için ikna edilmeleridir.”
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 48 kiloda mücadele eden milli boksör Ayşe Çağırır, altın madalya kazanmış. Tebrik ederim.
Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda Zeliha Ağrıs, Avrupa Şampiyonu olmuş. Tebrikler.
Bu milli günde böyle haberler gelmesine sevindim. Zaten ekonomik ve psikolojik olarak oldukça zorlandığımız bu zamanda böyle haberler en azından bir parça da olsa bişeylerden hala umudumuzun var olduğunu hatırlatıyor. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sizin de eklemek istediğiniz bişeyler varsa yazabilirsiniz.