İnsanların en çok merak ettiği, araştırdığı ve gündemde yer edinmiş çok konuşulan haberlerden bazılarını buraya not alıyorum. Eğer sizin de eklemek istediğiniz haber veya insanların bilmesini istediğiniz bişeyler varsa buraya yazabilirsiniz.
Bugün hava durumu çok konuşulmuş. Bir anda aşırı yağmur başladı. Hava kapandı. Son yıllarda görmediğim kadar yağmur yağdı buraya da. Konum Çanakkale/Gelibolu. Google trendlere baktığımda en çok aratılan konulardan birisi de hava durumu olmuş.
Twitter’da Zafer Algöz '‘Gibi’' dizisine laf attı.
Her işin ayrı bir emeği var. Karşılaştırma gereksiz. Sizin harcadığınız para ile '‘Gibi’' dizisine harcanan para aynı değil. Boşu boşuna bir tartışma.
Murat Ongun İBB sözcülüğü görevinden alınmış. Daha doğrusu İBB sözcülüğü’nü Ekrem İmamoğlu kapatmış. Murat Ongun ise başka göreve getirilecekmiş.
Ekrem İmamoğlu: “Murat Ongun benim değerli bir yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Sözcülük makamını kaldırdım. Şu an böyle bir makam yok”
İSPARK’ın işlettiği otoparkların ücretlerine yüzde 25 zam yapılmış.
Almanya Türklerin mal varlığını sorgulayacakmış. Kaynak.
Bakan Nureddin Nebati Mısır’a gidecekmiş. Tarih 1 Haziran.
Benzinin litre fiyatı, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,03 TL artacak.
Netflix 150 çalışanını işten çıkarmış.
CHP’nin “SADAT’ın araştırılması” önergesi TBMM’de AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmiş.
Cumhurbaşkanı Erdoğan '‘Benim SADAT’ın ne kurumuyla ne de yöneticileriyle uzaktan yakından bir alakam yok.’' dedi.
Atatürk Havalimanı’ndaki yıkım resmi bir evraka dayanmadan başladığı için yıkıma ara verilmiş.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “29 Mayıs’ta İstanbul’un fethini Atatürk Havalimanı’nda kutlayacağız.”
MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem: Animeler dinsizliğe neden oluyor.
Elektriğe %90′ın üzerinde bir zam bekleniyormuş. Bazı kaynaklara göre %100 zam yapılacağı konuşuluyor. Umarım gelmez.
OECD verilerine göre haftalık 60 saatten uzun çalışanların oranı (%)
- 🇹🇷 Türkiye 15,1
- 🇨🇴 Kolombiya 14,2
- 🇲🇽 Meksika 13,4
- 🇬🇷 Yunanistan 9,6
- 🇰🇷 Kore 7,8
- 🇯🇵 Japonya 5,6
- 🇬🇧 İngiltere 4,1
- 🇺🇸 ABD 3,3
- 🇨🇦 Kanada 3
- 🇪🇸 İspanya 2,5
- 🇫🇮 Finlandiya 2,4
- 🇸🇪 İsveç 1,4
- 🇭🇺 Macaristan 0,7
- 🇱🇹 Litvanya 0,4
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bugünkü CHP Atatürk’ün partisi değil, İnönü’nün partisidir. Çünkü İnönü, Atatürk karşıtıdır. Bugün uyguladığı politika da İnönü politikasıdır.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Uyuşturucu çetesi lideri Urfi Çetinkaya’nın kardeşi gözaltında.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı '‘Salda Gölü’' hakkında açıklama yapmış. Bölgenin bataklık olmadığını, mevsim normalleri çerçevesinde su çekilmesi ve polenlerin gölde her sene böyle bir görüntü oluşturduğunu açıklamışlar.
Melih Gökçek: “3 ay içinde Mansur Yavaş diye bir şey kalmayacak.”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ABD’nin kendisinin de PKK ve YPG’ye Suriye’de desteği kesmesi lazım. DEAŞ’la mücadele ediyor kisvesine kimse inanmıyor. Biz de inanmıyoruz toplum da inanmıyor.
ABD Başkanı Joe Biden: Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvurusunu güçlü şekilde destekliyoruz ve memnuniyetle karşılıyoruz.
Togg için tarih verildi: Yerli otomobil 2023’ün ilk üç ayında trafikte olacakmış.
Günün önemli açıklamaları ve olayları bu şekildeydi. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sizin de eklemek istediğiniz bişeyler varsa yazabilirsiniz.
Şuraya not alalım:
Dolar: 15,95
Gram altın: 931
Euro: 16,68