Selamlar, gündemdeki olan olayları kısa bir özet olarak sunduğum yazıma hoşgeldiniz. Bilmeyenler için özetleyim. Gündemdeki olayları kısa kısa özetlediğim, gözüme takılanları yazdığım bir yazı bu. Eğer sizin de eklemek istediğiniz bişeyler varsa yazabilirsiniz. Gündem bugün yine maşallah, çok çeşitli. Gün geçmiyor ki Türkiyem bizi şaşırtmasın.
Hasan Mezarcı şöyle bir tweet attı ve oruç tutarken su içmenin serbest olduğunu söyledi.
Merkez Bankası faiz kararını sabit tutmuş.
Bir de son günlerde çok konuşulan Suwen reklamı var. Reklamın iyisi kötüsü olmaz arkadaşlar. Alın canlı örneği. Herkesin dalga geçtiği bir '‘içimde suwen var’' sloganını şirket başarılı olarak tanıtıyor. 😃 Şirket yetkilisi şöyle bir açıklama yapmış: “Reklam ve iletişim açısından bakarsak başarılı, akılda kalıcı, dillere pelesenk olabilecek bir slogan bulduğumuzu görüyoruz"
Sar olm bana ordan 10 koli suwen.
Elon Musk, Twitter’ı satın almak için 43,4 milyar dolar teklif etmiş.
Rusya Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre '‘Moskova’' kruvazörü batmış.
Jack Dorsey’in ilk paylaşımının NFT’si geçtiğimiz hafta 48 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. En yüksek teklif 280 dolar olmuş. NFT balonu patlıyor mu? 😃 Bence ilk tweet hala çok değerli param olsa 300 dolar teklif verirdim valla helalinden 😃
TÜİK’ten izinsiz istatistik açıklayanlara 3 yıla kadar hapis cezası geleceği iddia edilmiş. ENAG ise şöyle bir tweet attı:
Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisinde alınan “öğrencilerin son yapılan zamlardan muaf tutulması” kararını veto edeceğini açıklamış.
Temel Karamollaoğlu: “Üçüncü ittifak olabilir. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum.” demiş.
En azından bir cevap verilmiş diye yorumladım:
Tunç Soyer’in tweeti konuşuldu bugün:
Muharrem İnce, Ümit Özdağ’a “Bir parti liderinin başka bir partinin üyesini aday göstermesini doğru bulmuyorum. Kendisi çıkıp aday olmalıdır, doğrusu budur. O zaman partiyi niye kurdun?” demiş.
Gündemde yer alan bazı konular bunlardı. Bugün de oldukça fazla gündem maddesi vardı. Eğer sizin de yazmak istediğiniz ve benim gözümden kaçan gündem maddeleri varsa yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.