Bugün gündemdeki gelişmeler oldukça sıkıntılı. Öncelikle e-devlet meselesinden bahsedeyim. E-Devlet verileri sızdırılmış açıklamaları gündemde. Bu veriler telefon numaramızdan diploma notumuza kadar her şeyi barındırıyor. Daha önce 2015 verileri sızdırılmış diye bişeyler duymuştum ancak bu sefer 2022 verileri de sızdırılmış iddiası mevcut.
Öncelikle ben Mesut Çeviğin tweetini gördüm.
Daha sonra ise Ekin Kollama ve Röportaj Adam olarak bildiğimiz Mahsun Karaca’nın tweetlerini gördüm.
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu ise şu tweetleri paylaşarak verilerin çalındığı iddiasını güçlendirdi.
İbrahim Haskoloğlu’nun yaptığı paylaşımlara göz atmanızı öneririm.
Mesut Çevik ise şöyle bir bilgilendirici video yapmış.
Neyse gündem konularına gelecek olursak bugün kabine toplantısı yapılmış ancak en çok merak edilen konulardan birisi emekli ikramiyesi.
Emekli ikramiyesinin, 1100 lira olan ikramiye tutarının 1500 liraya yükselmesi bekleniyormuş. Çünkü yıllık enflasyon %36 oranında olduğu için emekli ikramiyesinde böyle bir artış söz konusuymuş. Kaynak.
Zekeriya Beyaz vefat etmiş.
Kabine toplantısının ardından yapılan önemli açıklamalar ise şöyle:
- Sebze ve meyve fiyatlarının mevsim şartlarında yükselmesini de göz ardı edemeyiz. Allah’a şükür kendi insanımızı temel gıda maddelerinden mahrum bırakmayacak üretim kapasitesine sahibiz.
- Ürün arzındaki denge bozulduğunda fiyatlar fahiş şekilde yükseliyor. Amerika’da açıklanan son 40 yılın en yüksek enflasyon rakamları sınır tanımaz boyutları göstermektedir.
- İnsanlarımızın temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını yükselten aç gözlü kesim de vardır.
- İlave istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay itibarıyla sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak. İşe giren her bireye 1 veya 2 yıl istihdam garantisi oluşturmuş olacağız.
Tüm açıklamalar için kaynak.
New York’ta metroda birden fazla kişi vurulmuş ve tren seferleri durdurulmuş.
ABD’de enflasyon Mart ayında yıllık %8,5 ile son 40 yılın en yüksek seviyesine çıkmış.
Almanya’da enflasyon %7.3 olarak açıklandı ve son 40 yılın en yüksek seviyesine çıkmış.
Ekrem İmamoğlu: "Öğrenci kartını 4 yıl önce 85 TL’ye satıyorlardı, mazot 6 TL’ydi. Şimdi “mazotu 20 TL’ye çıkardık ama sen öğrenci kartını 78 TL’ye sat” diyorlar."
Bağcılar’da, sokak ortasına sandalye atıp insanları tehdit eden Suriyeli şahıs gözaltına alınmış. Sınır dışı edilecekmiş.
Neyse biraz kripto paralara bakalım dicem de bitcoin 40 bin dolar altında ethereum 3 bin dolar altına inmiş tekrar. ABD enflasyonu falan açıklanınca piyasa yine kıpkırmızı olmuş. Ben bu düşüşlerin yüklelişlerini merak ediyorum 😃
Gündemimde yer alan konular bu kadardı. Eğer sizin de bildiğiniz gündem maddeleri varsa yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.