Selamlar, bugün de kimsenin okumadığı gündemden notlarımla karşınızdayım 😃 Bilmeyenler için tekrarlayım her gün gündem olmuş haberleri derleyip buraya yazıyorum. Hepsini değil tabiki sadece dikkatimi çekenleri yazıyorum. Eğer siz de yazmak isterseniz bu konu altına yazabilirsiniz. Hani bazen gündem olur benim gözümden kaçarsa siz de yazın isterim. Neyse bugün yine gündem çok hareketliydi.
Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayını açıkladı fakat cumhurbaşkanı adayının haberi bile olmadan 😃 Türk siyaset tarihine geçecek bir hareket bence. Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı olmaya davet etti resmen. İyi hareket güzel hareket ancak ben bununla ilgili yorumumu ilerleyen günlerde yapacağım.
Sektör kaynaklarına göre hazır giyime %80 zam geleceği konuşuluyor. Tabi bu bir iddia. İnşallah gelmez dicem ama yaz aylarında %80 zam gelecekmiş. Kaynak.
İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı bugün. Yapılan zamlara göre tam elektronik bilet ücreti 5,48 liradan 7,67 liraya, tam abonman ücreti 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonman 78 liradan 109 liraya, ilk aktarma 3,92′den 5,48 liraya, sarı taksi açılış ücreti 9,8 liraya, sarı taksi kısa mesafe ücreti 20 liradan 28 liraya, minibüs indi-bindi ücreti 3,75′ten 5,25′e, okul servis ücreti 396 liradan 554 liraya, personel servis ücreti 211 liradan 295 liraya, taksi dolmuş ücreti de 7,25 liradan 10 liraya yükseltilmiş.
Aöf sınav sonuçları açıklanmış. Sonuçlarına buradan bakabilirsiniz.
Disney+, Atatürk dizisi yapacakmış. Emma Watson falan oynayacakmış. Ben izlerim büyük ihtimalle.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye potansiyel F-16 satışının ABD ve NATO çıkarlarına hizmet edeceğini söylemiş. F-35′leri ver kardeşim ya.
Rus Rublesi, Rusya’nın işgalden bir gün öncesi olan 23 Şubat’taki kapanış seviyesine dönmüş. Bu kadar yaptırıma rağmen. İlginç.
Hydra Market diye bir dark web ağı çökertilmiş. 17 milyon kullanıcısı ve 19 bin satıcısı varmış. Ben ilk defa duydum.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, partisinden ihraç edilmiş. Baki Ersoy, ekonomi ve zamlarla ilgili eleştiriler yapmıştı.
Böyle bişey olmuş.
Ümit Özdağ: '‘Verilen vatandaşlık sayısı 196 Bin değil, 900 Bin Suriyeliye vatandaşlık verdiler. Hedef 2 milyon, 2022 sonuna kadar. Önümüzdeki seçimler için demografik bir yapılanma yapılıyor. Eskiden vatadaşlık verilenler Resmi Gazetede yayımlanırdı. Şimdi yayımlanmıyor niye?’' demiş. Keşke iktidarın bunlara cevabı olsa. Varsa da ben bilmiyorum. Varsa bilen yazsın.
Erdoğan’ın Açıklamaları:
Süleyman Soylu “2021-2022 yıllarında 66 DEAŞ’lı terörist, bizim arkadaşlarımızın yüz tanıma sistemleri üzerinde yaptığı analiz çalışmaları sonucunda yakalandı.” diye açıklama yapmış.
Samsun’da kepçe operatörü yanlış binayı yıkmış. Samsun ve Adana’daki olaylar gerçekten çok ilginç oluyor.
Afgan Sığınmacının yaptığı açıklamalar: “Türk askeri Afganistan’a gidip havalimanına sahip çıkmasın sınırlarına sahip çıksın. Biz girmeyelim. Türk arkadaşlarım bana küsmesinler düşüncelerimi söylüyorum. Sınır kimin sınırı?” Sade vatandaş YouTube kanalında yapılmış bu açıklama.
Çok konuşulanlardan biri de tabiki UEFA Şampiyonlar Ligi Real Madrid 3-1 yenmiş.
Gündemimiz bu kadardı. Gerçekten aşırı yoğun bir gündemmiş. Bende okuyunca fark ettim. Başta dediğim gibi sizin de gündeminizde olan bir şey varsa yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.