Selamlar, hiçkimsenin okumadığı gündem yazılarına devam ediyorum 😃 Gündemde gördüğüm bazı başlıkları buraya derleyip not alıyorum. Siz de katkıda bulunmak isterseniz gündeminizdeki konuları yazabilirsiniz.
CHP, bursa il başkanlığı kesilen elektriğini 5 liralık banknotlarla ödemiş. İl Başkanı İsmet Karaca “Paramızın düştüğü duruma bakın. Bu fotoğraf, bu dönemin simgesidir. Bu faturada yazan tutarı ödemek için bu kadar para çektik” demiş. 5 liranın kıymeti 1 lira gibi oldu cidden.
Forbes, 2022 milyarder listesini yayınlamış. Milyarder sayısında düşüş olmuş. Dünyanın en genç milyarderi 19 yaşındaki Kevin David Lehmann olmuş. Çok ilginç bi isim. Hakkında pek bilgi sahibi değiliz ama çok zengin 😃
İstanbul’da suya zam gelmiş. Konutta kullanılan suyun birim fiyatı 8,33 TL’ye çıkmış.
Avrupa Konseyinin yaptığı açıklamada, Türkiye 2020′de nüfusa oranla cezaevine girişlerde ilk sıradaymış.
İngiltere’de 60′tan fazla çocukta salmonella tespit edilmiş. Kinder Surprise yumurtalarından bulaşıyormuş galiba. Ne olur ne olmaz çocuklarınıza yedirmeyin dicem de zaten çok pahalı. Çikolata üreticisi Ferrero, satışa sunulan Kinder ürünlerinin hiçbirinin salmonella testinde pozitif sonuç çıkmadığını söylemiş.
Netflix’e zam gelmiş. Ben iptal ettim 😃 Zaten izlemiyorum bide '‘How i met your mother’' kaldırılmış 🙁
Ekrem İmamoğlu: '‘Her Cumhuriyet Halk Partilinin Cumhurbaşkanı adayı kendi partisinin genel başkanıdır, benim de Cumhurbaşkanı adayımdır.’' Diye açıklama yaptı. Normal bunu demesi. Ne dicek adam ben mi adayım dicek genel başkan varken 😃
“Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor” diyen MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, disiplin kuruluna sevk edilmiş.
Ümit Özdağ, Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterecekmiş. Bence böyle bişey olmaz ama Türkiye siyasetinde dünden bugüne her şey değişir.
Elon Musk twitter yönetim kuruluna girecekmiş. Kendisi twitter hissesi de almıştı. Şöyle bi tweet atmış.
Bir de gündemde Nisa Bebek var. Gerçekten çok üzücü bir olay. Bir evlat nasıl olur da sokağa bırakılır. Vicdansızlık.. Yani söylenecek bişey yok.
KKTC’de enflasyon %83,19 olarak açıklanmış.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 4 milyar 635 milyon TL’lik borç ile en borçlu belediye olmuş. Borç yiğidin kamçısıdır yeğenim 😃
Neyse gündemde gördüğüm dikkat çekici konular bunlar. Sizin de eklemek istediğiniz bişeyler varsa yazabilirsiniz.