Selamlar. Bugün dikkatimi çeken gündem konularında tabiki yine ekonomi var. Alım gücü git gide düşüyor. Mart ayı enflasyon rakamları mı yoksa sayıları mı demeliyiz bilmiyorum. Açıklandı. Bir de ekşi sözlük gündeminde olan öğretmenler arası izdivaç sayfasına bakacağım. İlginç gerçekten.
https://instagram.com/ogretmenler.cift adresine giderseniz burada öğretmenlerin kendilerine eş bulabileceği bir instagram sayfası yapmışlar. Ekşi sözlükte gündem olan bir konu. Ben de yazmak istedim. Hesabın bio kısmında '‘Öğretmenler aradığı ciddi ilişkiyi, sevgiliyi veya eşi burada bulabilecek’' falan yazıyor aslkdjasj çok saçma. Ekşi sözlük linki için tık.
Sayfanın yorumları falan çok ilginç. Açıklama kısımlarına gelirlerini falan da yazıyorlar. Tanışma platformları yasal ama bu olay bence hiç etik değil 😃 Hayır abi, öğretmensin sosyal bi ortamdasın zaten evlenmek, tanışmak istiyorsan kıçı kırık bi instagram sayfasına da ilan vermezsin yani 😃
Bu arada bugün Dumlupınar denizaltı faciasının yıldönümüydü. Şehitlerimizi anıyoruz. (4 Nisan 1953)
Nisan 2022’de kira artış oranı yüzde 29,88 olmuş bu arada. Hadi buyur. Enflasyon mart ayında yüzde 5,46 artarken yıllık bazda yüzde 61,14 olmuş.
Otogaza 63 kuruş zam gelmiş.
TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etmiş.
Cem Küçük '‘İnsanlar ekmek bulamıyor, yiyemiyor diye bir şey yok. Sıkıntı var evet ama 7 Milyon kişi Bergen filmine gitti. 1 bilet 40 Lira. Nasıl gittiler?’' diye açıklama yapmış. O zaman ekonomi süper kanka. Aynen.
Zelensky yaşlanmış valla ya.
Tuğkan Abi Reddit’te hala Türk Bayrağını koruyor bu arada. Ben de canlı yayını izliyorum. İzlemek isterseniz tık.
Bu arada bu konu hakkında bir yorum yapmak istiyorum. Türkler gerçekten çok yardımsever olarak algılandı global çapta. Bu olay gerçekten gurur verici bişey. Bi önceki gündem yazılarına bakarak reddit pixel savaşlarını anlayabilirsiniz bilmiyorsanız.
Bakan Nebati ''2 yıl süren salgın Türkiye’ye çok şey kazandırdı. Küresel bir üretim merkezi haline geldik. Salgın sürecinde aldığımız proaktif kararlarla dünyaya örnek olduk. Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek, fiyat istikrarını sağlamak için kararlı adımlar atmaktayız.'' Allah razı olsun bakanım. Siz de olmasanız ne yapardık?
ENAG:Türkiye’de Enflasyon, yıllık bazda %142.63 oldu.
Macaristanda 6 muhalefet partisi seçim kazanamamış. Aman aman aman pü pü. Aman aman.
Ankara’da simit 4 lira olmuş.
Bitene imam survivor konusunda bunları söylemiş.
Neyse gündemde gördüğüm konular bunlar. Öğretmenlerin instagram izdivaç sayfası gerçekten ilginç. Sizin de eklemek istediğiniz bişeyler varsa yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.