Bir öğrenci için genellikle sermaye gerektirmeyen yolları konu alacağım fakat ufak sermaye ile uzun vadede gerçekten yüksek miktarda para kazanabileceğiniz yollar da mevcut tabi bunu risk almadan yapamazsınız. Risksiz yatırım yoktur.
İngilizce bilmek en büyük avantajınız
Bu sitede bunu her zaman söyleyeceğim. Her zaman yazacağım. Eğer ingilizce biliyorsanız yapabileceklerinizin sınırı neredeyse yok diyeceğim. Çünkü çeviri yapmaktan kitap yazmaya kadar çok geniş bir yelpazede iş yapabilirsiniz.
Dolar kazanabileceğiniz internet sitelerine bakarak hangi sitelerde satış yapabileceğinizi bulabilirsiniz.
İkinci el
Bütün gün sahibinden veya letgo gibi ikinci el sitelerini tarayıp sağlam ve para edicek ürünleri bulup daha sonra bir miktar kar ekleyip satabilirsiniz. Bunlar için facebook grupları da mevcut ama ben facebook kullanmadığım için pek hakim değilim.
İkinci el ürün al sat yaparken önemli olan şey ürünün aciliyetini öğrenmek. Bazen insanlar elektronik ürünleri çok düşük fiyatlara satabiliyor. Benim 100 lira 200 lira kar eden tanıdığım mevcut. Adam sadece bir üründen kar edebiliyor.
Bir de al sat yaparken ürünü kendiniz de kullanabilirsiniz. Mesela bir kulaklık aldınız 10 gün satılmadı. 10 gün kullanabilirsiniz.
Giymediğiniz kıyafetleri satın
Giyilmeyen temiz kıyafetleriniz, çantalarınız ya da rafta duran kitaplarınız varsa dolap hesabı oluşturup satış yapabilirsiniz.
Kripto Paralar
Arkadaşlar bence kripto paralar uzun vadede çok güzel yatırım. Bu arada yatırım tavsiyesi olmamakla beraber diyelim ki aylık 50 lira farklı farklı kripto paralara yatırım yaptınız. Son günlerde bittorent inanılmaz arttı mesela. 1 sene boyunca 50 liralık alsaydınız şuan ciddi bir miktar paranız olabilirdi. Benim tavsiyem düşük olan altcoinlerden alıp bekleyin. Nasıl olsa artıyor. Dünyanın en mantıksız yatırım tavsiyesi ama gerçekten böyle. YTD 😃
Grafik tasarım
Eğer bir şeyler çiziyorsanız açın bir tane tiktok hesabı. Videolarınızı çekin. Çizdiğiniz tabloları shopier gibi yerlerde satın. Çizim videoları inanılmaz izleniyor. Reels olarak ta paylaşabilirsiniz.
Youtuber’lık
Öğrencisiniz. Okuduğunuz bölüm hakkında notlarınızı tutun. Bunları vloglayın. İnstagram reels ve tiktok’a yoğunlaşın. Zaten illa izlenecektir videolarınız. Büyük youtuberlara bakın. Hepsi tiktok’ta içerik üretiyor. Yani hem okuyun hem de içerik üretin diyorum.
Bence mantıklı.
Özel ders
Özel ders vermeden önce öğretme konusunda iyiyim diyorsanız neden videolarınızı çekmiyorsunuz?
Yani bunun gibi daha aklıma gelmeyen bir sürü şey var. Sizin de bildiğiniz bişeyler varsa tartışmaya yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.