Geleneksel Girişimci desteği KOSGEB’in girişimcilere sunduğu en temel destek paketi olarak kabul ediliyor. Geçmişte makine alımı ve işletme giderlerini kapsayan bu hibe programı son güncellemelerden sonra daha kullanışlı bir hal aldı. Bireylerin KOSGEB Desteklenen Sektörler bağlamında yeni bir iş kurması ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sürecini başarı ile tamamlaması destekten yararlanmak için yeterli oluyor.
Geleneksel Girişimcilik Desteği bünyesi içerisinde kadınların alacağı destekleri Kuruluş ve Performans Desteği olmak üzere 2 kısımda incelemek mümkün oluyor. Kuruluş desteği kurulacak olan işletmenin statüsüne göre 5.000 TL ila 10.000 TL arasında değişiyor. Gerçek Kişi Statüsü içerisindeki işletmelere 5.000 TL; sermaye şirketlerine ise 10.000 TL destek sunuluyor. Performans desteğine bakıldığında ise işletme verimliliği esas alınır. Çalıştırılan işçi sayısı işletme kuruluşundan sonraki 24 ay içinde 12 aylık 2 periyot şeklinde değerlendirilir. Şartları sağlamanız ve yeterli sayıda işçi çalıştırmanız durumunda iki yılın sonunda Performans Desteği kapsamında 50.000 TL civarında bir yardımdan yararlanabileceksiniz.
İleri Girişimci Desteği
KOSGEB tarafından uygulanmasına yeni başlanan İleri Girişimci Desteği girişimcilerin desteklenmesi için 370.000 TL düzeyinde bir yardımın sunulmasını hedefler. Destek kapsamında temel alınan faktör makine alımıdır. Düşük Orta– Orta Yüksek ve Yüksek teknoloji Düzeyi olarak sınıflandırılan makinelerin hangi sınıfta olduğuna karar verildikten sonra destek miktarı belirlenir.
Söz konusu destek kapsamında harcamalarınızın %75 oranında desteklenmesi amaçlanır. Düşük Orta sınıf makineler için 75.000 TL, Orta Yüksek sınıf makineler için 150.000 TL ve Yüksek sınıf makineler için 225.000 TL destek sunulur. Bu destekten yararlanmak için kadınların yapması gereken şey Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve sonrasında İleri Girişimcilik Eğitimi almak olacaktır.
KOSGEB Kadın Girişimci Destek Şartları
KOSGEB’in girişimciler sunduğu harika desteklerden yararlanmak adına aşağıdaki şartları sağlamanız yeterli olacaktır!
• KOSGEB desteklenen sektörler kapsamında bir iş fikrine sahip olmak,
• Girişimcilik sertifikası almak,
• KOSGEB’den daha önce hibe almamış olmak,
• 18 yaşını doldurmuş olmak,
• PKK ve DHKP/C gibi terör örgütleri ile bağlantılı olmamak,
• Okuma ve yazma bilmek.
KOSGEP Hibe ve Teşvik Danışmanlığı
Hibe ve teşvik danışmanlığı firmamızın müşterilerine sunduğu danışmanlık hizmetleri arasında yer almaktadır. Devlet, KOSGEP ile birlikte kişilere ve firmalara çeşitli destek, hibe ve teşvikler sunmaktadır. Bu doğrultuda söz konusu devlet ve KOSGEP teşviklerinden faydalanmak isteyen kişilerin bu hibe ve desteklere başvurması gerekmektedir. Destek, teşvik ve hibelerin şartlarını yerine getiren kişiler başvuru yaparken bazı kritik noktalara dikkat etmelidir. Söz konusu kritik noktalar ile başvurunun kabul olması ya da reddedilmesi mümkün hale gelmektedir. Siz de bu hibe ve teşviklerden yararlanmak için başvuru yaparken söz konusu noktalara dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde başvurunuzun reddedilme ihtimali son derece yüksektir. Bu noktada firmamız sizler için hibe ve teşvik danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. Peki, hibe ve teşvik danışmanlığının danışma nedir? Gelin hep birlikte inceleyelim.
Hibe ve Teşvik Danışmanlığı Hizmetinin Kapsamı
Firmalar yapmak istedikleri yatırım için destek, teşvik ve hibe başvurusunda bulunabilmektedir. KOSGEP’in ve devletin sunduğu hibe ve teşvik programları için firmamız danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. KOBİGEL- Kobi Gelişim ve Destek Programı, Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı, Girişimciliği Geliştirme Destek Programı, Bölgesel Teşvik Sistemi, İşkur Destekleri, Ziraat Bankası Düşük Faizli Tarımsal Krediler, Eğitim Sektörü Yatırım Teşvikleri, Madencilik Yatırım Teşvikleri, Sağlık Turizmi Teşvikleri gibi alanlarda firmamız kişilere ve firmalara danışmanlık hizmetleri sunabilmektedir. Siz de söz konusu danışmanlık hizmetinden faydalanabilirsiniz.