Gelelim yıllardır daha uyguuna daha iyi donanım ve bazı ototmobil gazetecilerinin “superb daha mantıklı” demesinden dolayı skoda superb alan Superbcilerin ve neredeyse tüm Türkiyenin e dünyanın sevdiği satışı en kolya ve primi çok fazla olmasından dolayı ve mantıklı bulunmasından dolayı Passat alan passatçıların ve bu iki grup arasında diğer modellere sahip olup kavgaya karışan arkadaşların kavgasına bana sorarsanız eğer passat ve superb aynı donanımlarda olsaydı (örnek vermek gerekirse passat ve superb aynı fiyatlarındaki paketlerde superb 4 koltuk ısıtma+2 koltuk soğutma bulundururken passatın sadece 2 koltuk soğutma bulundurması superbin adaptive cruise controlü veya superbde bulunana yolcu koltuğunun da TAM elektrikli+ hafızalı koltuk bulundurması gibi daha birçok sayabileceğim nedenler) ben passatı tercih ederdim görüntü olarak çoğu kişi superb diyor bence de öyle hem daha sportih hem de daha makamsı ama içi kötü (ekran, döşeme uymundan tutun da hayalat kadran ve direksiyona kadar) ve bu aracın markasının sahibibnin volkswagen olması tabii ki passatın malzemesinden tutun da şaşisine hatta fren balataları ve yaylanma sistemine kadar (adını unuttum kb) daha kaliteli olduğunu gösteriyor ısacası ben şöyle derdim eğer passata opsiyon koydurup superb kadar olan donanımlı bir araç alacak olsaydım kısacası paranın çok da önemi olmadığı binmek için aldığım bir araç olsa passat alırdım fakat passatla bu fiyatlara çıkılınca 2. el çok düşük km de premium araçlar da işin içine giriyor ama tabii ki ebn tr paketleri için konuşuyorum örnek vermek gerekirse yurtdışında superbin konfigüre çeşitliliğinden dolayı çok daha güzel iç mekanlı seçeneklerini alabiliyorsunuz ve o zaman passat ile aynı paralara geliyor içi passat kadar iyi dışı passattan iyi kalite anlamında bazı konularda passattan iyi bazılarında kötü yani çok benzer yol tutuş anlamında da çok benzer seviyelere geliyor ferahlık ve bagaj hacmi olarak da nerdeyse aynı seviyedeler kısacası orada (yurtdışında) olsam superb olurdu ama tabii ki oradaki paketleri de fiyatlarına göre bayide incelemek lazım siz yurtdışı falan karıştırmadan tr özelinde düşünürseniz tercihiniz hangisi olurdu ? Edit: daha yazacağım açıklamak istediğim bu iki araba arasında çok şey var fakat zamanla yazarken tercihimin superbe evrilmesinden dolayı tutarsız bir yazı olacağından yazmayı bıraktım keyifli okumalar ve cevaplarınızı bekliyorum.