Dogecoin nedir?
Dogecoin 6 Aralık 2013 yılında piyasaya çıktı ve ilk 30 gün içinde dogecoin.com’u 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti. Billy Markus ve Adobe yazılım mühendisi Jackson Palmer tarafından icat edilmiştir. (Vikipedi)
5 yıl önce 100 liralık dogecoin alsaydık bugünkü fiyatı ne kadar olurdu?
Bundan 5 yıl önce dogecoin fiyatı coinmarketcap verilerine göre 0,0006763₺ imiş. Bundan 5 yıl önce 100₺'ye 166666 tane DOGE alınabiliyordu. Şimdiki fiyatını hesaplarsak 2.2813₺'den 166666 tane DOGE 380648₺ ediyor.
Dogecoin nasıl bu kadar arttı?
Ocak 2021′de Dogecoin’in değeri Reddit kullanıcılarının ilgisi sonucu olarak 24 saat içinde %800′ün üzerinde arttı. ‘GameStop short squeeze’ olayları ve Elon Musk’ın Dogecoin’e atıfları da bu değer artışına katkıda bulundu.
Elon Musk’ın Dogecoin için gösterdiği ilgi ve çabanın Reddit veya başka bir toplulukla ilgili olmadığı, ilginin 2019 yılından beridir var olduğu ve Elon Musk’ın Dogecoin’i bir proje olarak görüp uzun zamandır değerlendirdiği Dogecoin geliştiricileri tarafından açıklandı.
Dogecoin (DOGE) Nasıl Satın Alınır?
Ben Türk borsalarından Paribu’yu kullanıyorum. Global borsalardan ise Binance borsasını kullanıyorum.
Not: yatırım tavsiyesi değildir.