Üretim Planlama ve Kontrol Mühendisi
İŞ TANIMI
· TUSAŞ bünyesindeki projelerde, proje takvimine uygun olarak NC, kompozit, sac metal, kablaj, montaj ve Yardımcı Sanayiden temin edilecek parçaların üretim planlama, koordinasyon ve takibini yapmak.
· Sorumlu olduğu planlama alanlarında günlük/haftalık/aylık raporlar hazırlamak.
· Yapılan planlamaların, ilgili üretim birimleri tarafından yürütülmesini koordine etmek.
· Proje takvimini aksatabilecek potansiyel durumları tespit ederek TUSAŞ içi gerekli koordinasyonu sağlamak.
· İş etütleri yaparak kaynakların en verimli şekilde kullanımını sağlamak.
· Zamanında tamamlanamayıp geç kalan parçalar için alanında düzeltici/önleyici işlem başlatmak; aksiyon planlarını takip etmek.
· İş süreçlerinin iyileştirilmesine ve üretim verimliliğinin arttırılmasına katkıda bulunmak.
· Yerli ve yabancı Yan Sanayi firmaları tarafından gerçekleştirilen her türlü parça imalatının Ana Teslimat Planları ve program hedeflerine uygun olarak yürütülmesi için gerekli planlamaları yapmak, öncelikleri belirlemek, uygulamayı kontrol etmek, aksayan tarafları ilgili bölümlerle koordine ederek ek tedbirler alınmasını sağlamak.
GENEL NİTELİKLER
· Üniversitelerin Makine, Metalurji ve Malzeme, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden birinden en az lisans derecesine sahip olmak.
· İyi derecede İngilizce bilmek (TOEFL 84+, IELTS 6,5+, TÖMER 79+, ITEP 4+).
· ERP/MRP konusunda bilgi sahibi olmak.
· İleri derecede Excel bilgisine sahip olmak
· Üretim ve Malzeme Planlama konusunda min. 2 yıl tecrübe sahibi olmak.
TERCİH NEDENİ OLABİLECEK EK NİTELİKLER
· Excel Macro ve SQL bilgisine sahip olmak
· MS Project, ileri düzeyde Microsoft Power Point, Word bilgisine sahip olmak
Elektrik Sistemler ve Harness Tasarım Mühendisi
İŞ TANIMI
Hava aracı projelerinde elektrik güç üretim ve dağıtım sistemlerinin tasarımı yapmak,
Hava aracı kablaj tasarımı yapmak,
Uçuş test enstrümantasyon çalışmalarında görev almak,
Uygun kablo demeti bileşenlerinin seçimi ve elektrik alt sistemlerine uygun bükme, ekranlama ve bağlanmanın uygulanması,
Kablo demetlerinin kütle ve maliyet tasarrufunu optimize etmek
Uçtan uca tanımlama, gereksinim oluşturma, blok diyagram tasarımı, bileşen seçimi ve değerlendirme konularında yetkin olmak
Kablo montajları, ekranlama, entegrasyon ve araç seviyesinde uygulama için dahili tasarım standartları ve gereksinimleri oluşturmak üzere havacılık ve uzay harnessing standartlarını ve yönergelerini özelleştirmek
GENEL NİTELİKLER
Üniversitelerin, Elektrik/Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak,
Yazılı ve sözel iyi derecede İngilizce seviyesine sahip olmak, (TOEFL: 84+,TÖMER: 79+,IELTS: 6,5+ ITEP 4+)
Elektrik üretim, montaj ve dağıtım sistemleri konularında tecrübeli olmak,
Alanında minimum 2 yıl tecrübeli olmak
Hava aracı kablo tasarım konularında tecrübeli olmak,
Elektrik Şematik çizim programlarında bilgili/ tecrübeli olmak,
Güç elektroniği konularında bilgili olmak,
3D-2D tasarım konularında tecrübeli olmak,
TERCİH NEDENİ OLABİLECEK EK NİTELİKLER:
Test enstrümantasyonu konularında tecrübeli olmak,
Havacılık elektrik sistemleri konularında bilgi sahibi olmak,
NX veya benzeri modelleme programları konusunda bilgili olmak,
CATIA, DOORS iyi derecede bilmek,
Harness tasarım yazılım platformlarında yeterliliğe sahip olmak, (Zuken E3 veya Capital Logic, vb.)
MIL-W-5088 veya SAE-AS-50881 kablolama standartları hakkında bilgi sahibi olmak,
Sistem sertifikasyonu, yeterlilik bilgisine sahip olmak,
Optik kablolama bilgisine sahip olmak,
Yüksek hızlı MIL-STD-1553, RS-232, RS-485, AFDX, CAN .. gibi ağ protokollerinin kablolanmasında bilgi ve / veya deneyim sahibi olmak,
Elektriksel ara yüzler hakkında bilgi sahibi olmak,
Test Mühendisi
İŞ TANIMI
TUSAŞ bünyesindeki projelerde Yapısal Tasarım, Analiz, Sertifikasyon, Kalifikasyon testleri kapsamında değerlendirilmek üzere;
Test sistemlerini geliştirmek, tasarlamak ve analizlerini gerçekleştirmek.
Test düzeneği konseptlerini belirlemek ve geliştirmek.
Test yük hesaplarını ve optimizasyon çalışmasını yapmak.
Test düzeneklerini 3D CAD ortamında tasarlamak.
Test rig konsept geliştirme çalışmalarına destek vermek.
Titreşim testleri icra etmek ve test datalarını anlamlandırmak.
Test düzeneklerinin montajı için gerekli detay ve montaj toleranslarını belirlemek.
Test düzeneklerinin üretim paketini hazırlamak. Üretimden gelebilecek geri dönüşlere cevap vermek.
Test düzenekleri montaj planlamasına ve montaj faaliyetlerine destek vermek.
Test faaliyetleri kapsamında gerekli dokümanların (test yük dokümanı, test prosedürleri, analiz dokümanları vb.) yazmak ve yayımlanmasını sağlamak.
GEREKLİ NİTELİKLER
Üniversitelerin “Makina, Havacılık/Uçak, Mekatronik Mühendisliği” bölümlerinden mezun olmak.
İyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak (IELTS 6,5+ ; TOEFL 84+ ; TÖMER 79+ ; ITEP 4+).
Tasarım, Analiz konularında çalışmış olmak.
Montaj ve imalat konularında deneyimli olmak.
3D Cad programlarından en az birisine hakim olmak.
Sonlu elemanlar yazılımlarından en az birine hakim olmak.
Havacılık ve Savunma Sanayi konularında bilgi sahibi olmak.
Seyahat etmeye engel bir durumu olmamak.
Makine elemanları konusunda bilgi sahibi olmak.
CATIA, MTS AeroPro, Moog AeroTest, LMS Test.Lab Modal Test, DIC programını kullanmış olmak.
Impact testleri yapmış olmak.
Sistem, Çevresel Test, Yapısal Test ve kurulum faaliyetlerinde bilgisi olmak.
Fatigue analizleri konusunda bilgisi olmak.
Hidrolik Actuator, ServoValf çalışma prensiplerine hakim olmak.
Labview Geliştirici olarak 3 yıl Labview programlama konusunda pratik tecrübeye sahip olmak, 2 Yıl NI sistemleri ile çalışmış olmak, Strain gage hakkında bilgi sahibi olmak.
PCB Tasarım Teknisyeni
İŞ TANIMI
· Multidispliner bir alanda, aynı anda birden fazla projede tasarımlar yapmak, çözümler geliştirmek ve uygulamak
· Footprint ve sembol oluşturmak, CAD Library düzenlemek, Dokümantasyon oluşturmak,
· Layout tasarımı yapmak, DRC-DFM konusunda bilgi sahibi olmak, Tasarım Analizi için yeni
beceriler ve uygulamaları öğrenmeye açık olmak
GEREKLİ NİTELİKLER
· Teknik Lise, Meslek Yüksek Okulu, Üniversitelerin Elektrik-Elektronik Eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak,
· Altium Designer kullanma deneyimine sahip olmak,
· Çok katlı tasarım deneyimine-bilgisine sahip olmak,
· Şematik düzenleme ve yorumlama becerisine sahip olmak,
· Datasheeti doğru anlayacak seviyede Teknik İngilizce biliyor olmak,
· Teknik resim yorumlama bilgisine sahip olmak,
· Footprint ve sembol oluşturarak CAD Library düzenleme bilgisine sahip olmak,
· Analog, Dijital, RF, Güç Elektroniği, FPGA ve yüksek hızlı tasarımlar dahil Rigid ve Rigid-Flex
tasarımları bilmek
· SMD malzemeler ile üretim teknikleri ve montaj bilgisine sahip olmak.
· IPC standartları hakkında bilgi sahibi olmak
+90 (312) 811 1800
ik@tai.com.tr